İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ruben Safrastyan: Ermeni-Türk ilişkilerinin noralleşmesi yeni etabı gizli müzakereler üzerine kurulmamalı

Ermenistan Ulusla Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü dirktörü Türkolog Ruben Safrastyan, ″Sanıyorum diplomasimiz  gelecekte sadece Ermeni halkına değil, aynı zamanda tüm dünya için de daha şeffaf olma çabasında olmalı. Ermeni diplomasisinin eksikliği işte burada″ dedi. Türkolog Ermeni-Türk ilişkileri noralleşmesinde yeni etap başlayacaksa, bunun gizli müzakereler veya aracılar üzerine kurulmaması, Türkiye’nin Ermenistan’la diplomatik ilişkiler ve sınır rejimi tesis ettiğini duyurmasıyla başlaması  gerektiği kanaatini ifade etti.

***
 Ermeni Soykırımının 100. yılı arifesinde Türk tarafından inisiyatiflerde bulunmasını beklemek anlamsız. Demeç 26 Aralık’ta düzenlenen basın toplantısında Ermenistan Ulusla Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü dirktörü Türkolog Ruben Safrastyan’dan geldi.
Uzman Türkiye’nin en öneli amaçlarından birinin, kendilerinin, gerçekte hiçbir adım atmadan Ermeni-Türk ilişkilerini normalleştirme çabasında olduklarını göstermek olduğunu ifade ederek:
″Sanıyorum diplomasimiz  gelecekte sadece Ermeni halkına değil, aynı zamanda tüm dünya için de daha şeffaf olma çabasında olmalı. Ermeni diplomasisinin eksikliği işte burada″ dedi. Türkolog Ermeni-Türk ilişkileri noralleşmesinde yeni etap başlayacaksa, bunun gizli müzakereler veya aracılar üzerine kurulmaması, Türkiye’nin Ermenistan’la diplomatik ilişkiler ve sınır rejimi tesis ettiğini duyurmasıyla başlaması  gerektiği kanatini ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.