İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristiyan Dünyası Noel’i Kutluyor

Hıristiyan dünyası, İsa’nın doğumunu simgeleyen Noel’i kutluyor. Hıristiyanların ruhani lideri Francis’in, Papa olarak ilk kez yönettiği ayine binlerce kişi katıldı. Birçok ülkedeki Noel kutlamalarından renkli görüntüler kameralara yansıdı… Türkiye’deki Hıristiyanlar da düzenledikleri ayinlerle Noel’i kutladı.

Hıristiyan dünyası, İsa’nın doğumunu simgeleyen en büyük bayramları Noel’i kutluyor.
Hıristiyanların ruhani lideri Papa Francis’in yönettiği ayine binlerce kişi akın etti.
Dualar okundu, ilahiler söylendi.
Belçika’nın başkenti Brüksel’deki birçok kilisede, Kudüs yakınlarındaki Beytüllahim’de bulunan Yeniden Doğuş Kilisesi’nde ve birçok Balkan ülkesinde de Noel ayinleri yapıldı.
Avustralya’nın Melbourne kentindeki Town Hall binasının ön cephesi üzerinde düzenlenen ışık gösterisi binlerce kişiyi şehir merkezine çekti.
Meksika’nın Başkenti Mexico City’de yerel kostümler içindeki dansçılar, renkli danslarıyla Noel’i karşıladı…
Şiddetin hüküm sürdüğü Suriye’nin Başkenti Şam’daki bir Hristiyan okulunda da öğrenciler, yanlarına gelen Noel baba ile keyifli vakit geçirdi.
Türkiye’de de Hristiyanlar Noel için ayinler düzenledi. Adana’da Bebekli Kilise’de düzenlenen Noel ayininde Hıristiyanlar dualar etti.
Çocuklardan oluşan koro eşliğinde Noel ilahileri okundu.
Noel’i kutlamalarının bir başka adresi ise Hatay’dı. Antakya’daki Ortodoks Kilisesi ile Katolik Kilisesi’nde Noel ayini düzenlenen ayinler büyük ilgi gördü. Hristiyanlar mum yakıp dualar etti.

Yorumlar kapatıldı.