İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Bağış, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutladı

Egemen Bağış, “Hristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutluyor, tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutlayarak, “Hristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutluyor, tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

AB Bakanı Bağış yaptığı açıklamada, Hristiyan vatandaşların idrak edecekleri Noel Bayramı’nı tebrik ettiğini belirterek, insanlığın barışa, huzura ve esenliğe olan özleminin son bulmasını dilediğini kaydetti. Bağış, üzerinde bulundukları coğrafyada birbirlerine karşı hoşgörü ve kardeşlik duyguları ile asırlardır beraber yaşadıklarına dikkat çekerek, “Bu kardeşlik ortamını daha da pekiştirmek, ülkemizin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmek adına büyük bir özveri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hükümet olarak 11 yıldır bu kardeşliği daha da güçlendirmek, ülkemizin birlik ve beraberlik atmosferini pekiştirmek için ciddi bir hassasiyet içerisindeyiz. Bu hassasiyetimizin en somut tezahürü Avrupa Birliği sürecinde gerçekleştirdiğimiz reformlardır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki farklı inanç gruplarıyla sevgi birlikteliklerini, demokrasi ve özgürlükler üzerinde yükseltmekten başka bir gayeleri olmadığının altını çizen Bağış, “Çok şükür ki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 11 yıldır gösterdiğimiz kararlılık artık farklı inanç gruplarımız tarafından da takdir görüyor ve Türkiye’nin ileri demokrasi kararlılığı daha güçlü yankı buluyor. Artık dünün kelimeleriyle konuşmuyor, hiçbir tabuyu kabul etmiyor ve bütün meseleleri cesaretle, açıklıkla tartışabildiğimiz bir Türkiye tasavvurunu gerçeğe dönüştürmüş bulunuyoruz” dedi.
Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkelerini dahi geride bırakan reform hızının ve kararlılığının farklı inanç gruplarının meselelerinin hal yoluna koyulması için de tarihi adımları beraberinde getirdiğini ifade eden Bağış, “Avrupa Birliği perspektifimizi her daim canlı tutarak, reformlar konusundaki kararlılığımızdan taviz vermeyerek ülkemizin demokratik standartlarını ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Hristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutluyor, tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.
AHMET UMUR ÖZTÜRK

Yorumlar kapatıldı.