İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

soL açıklıyor! Kilise vurgununda 200 trilyonluk ‘özel’ talimat Başbakan’dan!

Bulgar Kilisesi Vakfına verilen Şişli’deki 60 dönümlük arazinin Özel Proje Alanı ilan edilmesi için 17.07.2013 tarihinde Ankara’da Başbakan Erdoğan ile görüşüldüğü ve Başbakanın, ÇŞB Bakanı Erdoğan Bayraktar’a talimat vermesi üzerine işlemlerin tamamlandığı iddia ediliyor.

(soL – Haber Merkezi) Yeni çıkan Azınlık Malları’nın İadesi yasası çerçevesinde Bulgar Kilisesi Vakfına verilen Şişli’deki 60 dönümlük araziye, Vakıf ile anlaşan Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı, ofis, alışveriş merkezi ve rezidans otelden oluşan bir proje yapmayı planladı. Ancak araziyi ranta çevirmek için 200 trilyonluk bir vurgun düzeni kurulduğu belirlendi. Örgüt lideri Hüseyin Avni Sipahi aracılığı ile arazi ÇŞB nın onayı ile Özel Proje Alanı edildi.
Turanlı’nın arazinin Özel Proje Alanı ilan edilmesi için 17.07.2013 tarihinde Ankara’da Başbakan Erdoğan ile görüştüğü ve Başbakanın, ÇŞB Bakanı Erdoğan Bayraktar’a talimat vermesi üzerine işlemlerin tamamlandığı iddia ediliyor.
BÜROKRATLARIN RANT İTİRAFI DİNLEMEDE
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’a 200 trilyonluk rant getiren imar planı değişikliği yaptıran Emrullah Turanlı için “Bunlarla uğraşılır mı abi en yukarıya (Başbakana) da ulaşıyor bu adamlar” diyerek Turanlı’nın Başbakan’dan gördüğü desteği itiraf ettikleri iddia ediliyor.
Mehmet Ali Kahraman ile Murat Kurum arasındaki görüşme:
24.07.2013
M.A.K            : Oğlum o adamın her işi öyle biliyormusun İstanbulda ki her işi böyle
M.K    : Ya yok abi ya
M.A.K            : Başka işleride böyle
M.K    : He hiç … yapsın gitsin hiç ben kesinlikle şey yapmıyorum yani ben ben hakkımı helal etmiyorum diyor ben hiç etmiyorum ya
M.A.K            : Tamam
M.K    : Ha yani böyle birşey var mı
M.A.K            : Mahkemede siz ama şey yaparsınız zaten orayı değil mi
M.K    : Abi mahkemede bunlar bunlar namussuz abi bunlar gidiyorlar mahkemede de her türlü şeyi yapıyorlar ya
M.A.K            : He yapıyorlar yapıyorlar evet
M.K    : Bunlarla uğraşılır mı abi bunlar şey adamlar ya
M.A.K            : Doğru doğru doğru sakat adamlar
M.K    : Yani o işte abi
M.A.K            : En yukarıya da ulaşıyor ya adamlar ya her dakikada en yukarıya ulaşıyorlar
M.K    : Abi ulaşsın bence yani oraya da söylemek lazım ya hem burdan geleceksin sen 100 trilyon 200 trilyon rant alacaksın plan imar planını değiştireceksin
M.A.K            : Evet
M.K    : Ee bir de gideceksin devletten 50 trilyon 30 trilyon 40 trilyon nerden nasıl kırparım efendim ordan nasıl çalarım ordan nasıl çırparım böyle bir iş var mı abi ya
M.A.K            : Evet doğru doğru
M.K    : Yani bilmiyorum ben bence doğru değil yani
M.A.K            : Neyse ben onu o zaman şey yapayım onu bakan beye ileteyim de bakan bey şey yapsın üst taraf …
YİNE TÜRGEV YİNE BİLAL ERDOĞAN
Yine iddiaya göre Emrullah Turanlı, Başbakan ile görüştükten sonra Bilal Erdoğan’ı aradı ve ertesi gün kendisine bir evrak getireceğini söyledi. İkili sık sık Bilal Erdoğan’ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu TÜRGEV vakfında buluşmalar yaptı.
ÖRGÜT MÜSTEŞAR YARDIMCISI ATADI
Örgüt Lideri H.Sipahi’nin, Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ı müsteşar yardımcısı olarak atatacağını ifade ettiği polis tarafından kayda alınan görüşmelerden 10 gün sonra müsteşar yardımcısı olarak CŞB na atandığı ortaya çıktı. Sipahi’nin 22 Haziran 2013’te “O bütün işimizi yapar” dediği Birpınar, 2 Temmuz da Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

Yorumlar kapatıldı.