İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Ermeni Rönesansı-Paris»: Avrupa Mahkemesi ″ifade özgürlüğü″nün derin anlamını çarpıttı

Bu kararla AİHM ″ifade özgürlüğü″nün derin anlamını çarpıtmakta, insan onuru hakkı ilkesine karşı olanların eline mühimmat vermektedir.Bu kararla AİHM, kendisi tarafından üstlenilen yükümlülüğü diskalifiye etme eğilimindedir. Bu kararla AİHM Ermeni halkının varlık hakkını inkar etmekte ve Türk halkına kendi tarihine yönelik gerçekliği açığa çıkarma hakkı vermemektedir. Bugün bu karar Ermenilere karşıdır, yarın ise diğer halklara karşı mı olacaktır? Bu karar bilgisizliğe gebedir, umursamazlıkla kabul edilmiştir; bilinmez menfaatleri dikkate alarak, Ermeni halkının başına geleni görmezden  gelerek, Türkiye devletinin resmi inkarcı ideolojinin taşıyıcısı olduğunu ve suçların suçunu teyit eden Doğu Perinçek’in bu ideolojinin ısrarlı hizmetkarı olduğu görmezden gelme arzusuyla kabul edilmiştir.

***
«Ermeni Rönesansı-Paris» kuruluşu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM)  17 Aralık’ta Doğu Perinçk’e ilişkin verdiği kararı kararını kınamakta; karar göre Ermeni Soykırımını inkar etmek suç sayılmamakta.
Kuruluşun konuya ilişki duyurusunda şunlar kaydedilmekte:
«17 Aralık 2013’te Strasbourg’da  AİHM’nin verdiği  karara göre, Ermeni Soykırımının inkarı suç sayılmamaktadır.
Bu karara göre, inkarcı yaklaşımlara sahip  Türkiye İşçi Partisi Gn. Bşk. Doğu Perinçek’in 2007 yılında İsviçre adaleti tarafından mahkum edilmesi, ifade özgürlüğünü ihlal etmektedir.
«Ermeni Rönesansı-Paris» kuruluşu bu kararı sert bir şekilde kınamaktadır.
BU kararla AİHM ″ifade özgürlüğü″nün derin anlamını çarpıtmakta, insan onuru hakkı ilkesine karşı olanların eline mühimmat vermektedir.
Bu kararla AİHM, kendisi tarafından üstlenilen yükümlülüğü diskalifiye etme eğilimindedir
Bu kararla AİHM Ermeni halkının varlık hakkını inkar etmekte ve Türk halkına kendi tarihine yönelik gerçekliği açığa çıkarma hakkı vermemektedir. Bugün bu karar Ermenilere karşıdır, yarın ise diğer halklara karşı mı olacaktır?
Bu karar bilgisizliğe gebedir, umursamazlıkla kabul edilmiştir; bilinmez menfaatleri dikkate alarak, Ermeni halkının başına geleni görmezden  gelerek, Türkiye devletinin resmi inkarcı ideolojinin taşıyıcısı olduğunu ve suçların suçunu teyid eden Doğu Perinçek’in bu ideolojinin ısrarlı hizmetkarı olduğu görmezden gelme arzusuyla kabul edilmiştir.
Ermeni Rönesansı-Paris bu kararı kınamaktadır; bunun sonuçları oldukça ciddi olabilir ve konuya vakıf özgür düşünceli şahsiyetlere tepki gösterme tavsiyesinde bulunmaktadır.
Ermeni Rönesansı-Paris, Ermenistan ve onun sınırları dışındaki  tüm Ermenileri şahsen diğer olası merciler nezdinde tepki göstermeye (başvurular, mektuplar vb.) davet etmektedir.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.