İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözcü: Söylemediği bir tek şu kalmış! Evet, soykırım yaptık…

Sözcü gazetesi köşe yazarlarından Ermenilere karşı hasmane tutumuyla bilinen Emin Çölaşan, “«Sevgili okuyucularım, Tayyip’in Osmanlı Hariciye Nazırı olan Davutoğlu Ahmet isimli şahıs Ermenistan gezisine çıktı, Ermeni yetkililerle görüşmeler yaptı. Şu söylediği sözlere bakar mısınız: “Tehciri benimsemiyoruz. Gayri insani (insanlık dışı) bir olay. İttihatçıların yaptığı tamamen yanlış bir uygulamadır.” Bu şahıs ya tarih bilmiyor, ya da Ermenistan’a yağ çekiyor. Birinci Dünya Savaşında Rus ordusu Doğu Anadolu’ya girmiş, Osmanlı uyruğu olan Ermeniler ve Ermeni çeteleri devlete karşı ayaklanmıştı.” (Bu adamdan başka ne beklenir, yalan, yanlış. HYETERT)
Sözcü gazetesi köşe yazarlarından Ermenilere karşı hasmane tutumuyla bilinen Emin Çölaşan «Tayyip-Ahmet ortak komedisi» başlıklı makalesinde Türkiye Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Erivan ziyareti esnasındaki demeçlerini eleştirdi: Makalede şunlar kaydedilmekte:
«Sevgili okuyucularım, Tayyip’in Osmanlı Hariciye Nazırı olan Davutoğlu Ahmet isimli şahıs Ermenistan gezisine çıktı, Ermeni yetkililerle görüşmeler yaptı. Şu söylediği sözlere bakar mısınız:
“Tehciri benimsemiyoruz. Gayri insani (insanlık dışı) bir olay. İttihatçıların yaptığı tamamen yanlış bir uygulamadır.”
Bu şahıs ya tarih bilmiyor, ya da Ermenistan’a yağ çekiyor.
Birinci Dünya Savaşında Rus ordusu Doğu Anadolu’ya girmiş, Osmanlı uyruğu olan Ermeniler ve Ermeni çeteleri devlete karşı ayaklanmıştı. Binlerce Müslümanı öldürdüler, kıtır kıtır kestiler. Vatan elden gidiyordu. O yüzden tehcir (zorunlu göç) kararı alındı ve savaş bölgesindeki Ermeniler, İttihat Terakki hükümeti tarafından Suriye taraflarına gönderildi.
Ermenistan bu yapılanan soykırım olduğunu yıllardır iddia eder ve dünyayı ayağa kaldırır.
Asla değildir.
Olay 1915 yılında gerçekleşti ama Ermeni yaygarası sürüp gidiyor.
Üstelik Ermeni terör örgütü ASALA, l980’li yıllarda çok sayıda insanımızı, diplomatlarımızı öldürdü. Esenboğa Havaalanı’nı bile basıp katliam yaptı, yakalanan katillerden biri olan Levon Ekmekçiyan Ankara’da idam edildi.
* *
İster Tayyip’in, ister başkasının Hariciye Nazırı ol… Senin o lafları etme hakkın yoktur.
Hem de bunu Ermenistan gezisinde yapıyor.
Kendi devletinin yıllardır uyguladığı siyaseti bir anda ters yüz edip Ermenilere şirinlik gösterisi yapıyor, Türk Milleti’ne karşı saygısızlık sergiliyor. Ne biçim adam bu!
Şimdi Ermeniler bu acemi ve dünyadan habersiz şahsın sözlerini her gün kullanacak ve hep karşımıza çıkaracak:
“Tehcirin insanlık dışı bir olay olduğunu kendileri itiraf etti!”
Vatan elden gidiyor, ordumuz Ermeniler tarafından arkadan vuruluyordu. Ya ne
yapacaktık?
Söylemediği bir tek şu kalmış!
“Evet, soykırım yaptık… Ermenilerden ve bütün dünyadan özür diliyoruz…”
Bir gün onu da söyleyecek inşallah, sakın şaşırmayın!
(…) ».
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.