İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımı inkara devam!

MHP Manisa Milletvekili Erkan Aykaç tarafından 14 Ocak 2013 tarihinde Arınç’ın cevaplaması isteğiyle “Ermeni soykırımı iddialarına karşı yapılan çalışmalara ilişkin son durum” hakkında yöneltilen yazılı soru önergesini 14 Şubat’ta cevaplayan Arınç;  “Asılsız Ermeni Soykırımı İddialarına” karşı Türk Tarih Kurumu’nun yaptığı bilimsel çalışmalar, yayınladığı eserler hakkında bir döküm sunarken; “Türk Tarih Kurumu 2013 -2017 Stratejik planı doğrultusunda Asılsız Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili çalışmalarına devam etmektedir.” son sözüyle cevabını bitiriyor. Bu açıklamaya göre Başbakanlığa bağlı olarak çalışan Türk Tarih Kurumu (TTK) nun 2013 – 2017 yılları için 4 yıllık bir stratejik çalışma planı bulunduğu ve kimi çevrelerdeki beklentinin aksine, soykırımın 100. yıldönümünde bir kabul değil, uzun vadeli olarak “inkâr politikası”na devam edileceği teyit edilmiş oluyor.

***
Gelawej / TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bir Soru Önergesini yanıtlamak üzere TBMM’ye gönderdiği cevapta Ermeni soykırımını inkara politikasına devam edileceği bilgisini verdiği ortaya çıktı.
MHP Manisa Milletvekili Erkan Aykaç tarafından 14 Ocak 2013 tarihinde Arınç’ın cevaplaması isteğiyle “Ermeni soykırımı iddialarına karşı yapılan çalışmalara ilişkin son durum” hakkında yöneltilen yazılı soru önergesini 14 Şubat’ta cevaplayan Arınç;  “Asılsız Ermeni Soykırımı İddialarına” karşı Türk Tarih Kurumu’nun yaptığı bilimsel çalışmalar, yayınladığı eserler hakkında bir döküm sunarken; “Türk Tarih Kurumu 2013 -2017 Stratejik planı doğrultusunda Asılsız Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili çalışmalarına devam etmektedir.” son sözüyle cevabını bitiriyor.
Bu açıklamaya göre Başbakanlığa bağlı olarak çalışan Türk Tarih Kurumu (TTK) nun 2013 – 2017 yılları için 4 yıllık bir staretejik çalışma planı bulunduğu ve kimi çevrelerdeki beklentinin aksine, soykırımın 100. yıldönümünde bir kabul değil, uzun vadeli olarak “inkâr politikası”na devam edileceği teyit edilmiş oluyor.
MHP Milletvekili Aykaç, aynı tarihte  Kültür ve Turizm Bakanı’nın cevaplaması isteğiyle “Sözde Ermeni soykırımı iddialarının 100. yılı için yapılması planlanan propagandaya karşı alınan önlemlere ilişkin” verdiği yazılı soru önergesine  Bakan Ömer Çelik tarafından “Strateji Geliştirme Başkanlığı” aracılığıyla 12.03.2013 tarihinde verilen cevapta da “Asılsız Ermeni Soykırımı iddialarıyla mücadele kapsamında Kültür Bakanlığının koordinasyonu ile yapılan çalışmalar” listelenmekte.
Yayınlanan bu belgeler Türkiye’nin “Soykırımı inkâr” politikasının “stratejik olarak” önümüzdeki yıllarda da hız kesmieen devam edeceğini gösteriyor.
ÖNERGELERE VERİLEN CEVAPLAR:
Bülent Arınç’ın Cevabı: http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-16134c.pdf
Ömer Çelik’in Cevabı: http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-16254sgc.pdf

Yorumlar kapatıldı.