İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Bu yıl Türkiye tarafından Ermenistan sınırının kapatılması üçüncü on yılına girdi

Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan bugün 6 Aralık’ta Kiyev’de, “Başkanlık tarafından «Helsinki+40»a ilişkin İlerleme Raporunda  sunulan görüşler ve çıkarılan sonuçlar, önümüzdeki etapta, süreci ileri götürmek için  izleyecek başkanlıklar için temel oluşturabilirler. Bölücü hatlar olmamasına bağlılığımız ve kapalı sınırların güvenlik ortamı kuruluşun tüm üye ülkeler arasında uzlaşmazlıkların aşılmasına yönelik ve güvenliğin pekişmesi için önemli bir başlangıç noktasıdır. Bu AGİT sathında var olan tek taraflı ablukaları istisna etmelidir. Bu yıl Türkiye tarafından  Ermenistan sınırının kapatılması üçüncü on yılına girdi.” dedi.

***
Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan bugün 6 Aralık’ta Kiyev’de devam eden AGİT Bakanlar Konferansındaki konuşmasına Nelson Mandela’nın ölümü vesilesiyle taziyelerini ifade ederek başladı ve ″Pretorya’da bu büyük  bilge  lider ve devlet adamıyla buluşmayı muhabbetle hatırlıyorum″ dedi.
Nalbandyan konuşmasında şunları kaydetti:
«İçinde yaşadığımız dünya ve bulunduğumuz güvenlik ortamı artan bir hızla dönüşmekte, ortak tehditlere tepki göstermeliyiz ve bunlara karşı koyma konusunda doğru çözümler bulmalıyız. Geçtiğimiz yıl, olumlu değerlendirmeler ve görüşlerin ortaya konması anlamında önemliydi. Özellikle «Helsinki+40» sürecini anmak isterim. Biz bunu Astana Bildirisinde belirtildiği gibi; özgür, demokratik, ortak ve bölünmez güvenlik toplumu vizyonunun kapsamlı gerçekleştirilmesi olarak algılıyoruz.
Başkanlık tarafından «Helsinki+40»a ilişkin İlerleme Raporunda  sunulan görüşler ve çıkarılan sonuçlar, önümüzdeki etapta, süreci ileri götürmek için  izleyecek başkanlıklar için temel oluşturabilirler.
Bölücü hatlar olmamasına bağlılığımız ve kapalı sınırların güvenlik ortamı kuruluşun tüm üye ülkeler arasında uzlaşmazlıkların aşılmasına yönelik ve güvenliğin pekişmesi için önemli bir başlangıç noktasıdır. Bu AGİT sathında var olan tek taraflı ablukaları istisna etmelidir. Bu yıl Türkiye tarafından  Ermenistan sınırının kapatılması üçüncü on yılına girdi.
Kuruluşumuzun verimliliği toplu irademiz ve tüm üç ölçümlerde eşit ve dengeli şekilde faaliyetlerimizi ileri taşıma kabiliyetine bağlıdır.
Güvenliğin ölçümü gündemimizde önemli bir yer tutmaktadır. Viyana Belgesinin güncelleştirilmesi ve tüm güven ve güvenliğe yönelik etkinliklerin tam gerçekleştirilmesi için ek çaba göstermeliyiz. Konvansiyonel silahların denetim rejimine ilişkin olarak halihazırdaki durum konusunda, mutabakata ulaşmak için yaklaşımları birbirine yaklaştırmaya çabalamalıyız.
Ekonomik faaliyet ve çevre ortamı arasındaki bağlantı gündelik yaşamımızda barizdir. Ermenistan Çevre Ortamı ve Güvenlik İnisiyatifine destek olmakta ve Açık Hükümet faaliyetleri çerçevesinde Madencilik Elektronik Veri Tabanı yaratma yönünde adımlara teşebbüs etmektedir, bu bölgede çevre meselelerinin şeffaflık düzeyinin yükselmesine katkıda bulunabilir.
Bu Bakanlar buluşması gündeminde öngörülen insani ölçüm çerçevesinde kararların kabulü AGİT Sathında temel insan haklarının korunması için el alet olabilir.
İnsan kaçakçılığı hala insan haklarının utanç verici ihlallerinden biri olarak kalmaya devam etmekte; bu koşulsuz reddedilmelidir. Ermenistan bu suçla mücadelede partnörlermiz tarafından gereğince takdir edilmiştir.».
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.