İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız milletvekilleri, deprem kurbanlarını anmak üzere Gümrü’ye ziyarette bulundular

Fransa Parlamentosu Fransa-Ermenistan Dostluk Grubu üyeleri Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan yardımcısı Fransa Millet Meclisi üyesi  René Rouquet, milletvekili Valérie Boyer, milletvekilleri Guy de Syen, Jean Pierre de la Nuan, Fransa’nın Erivan büyükelçisi Henri Reynaud yanısıra Ermenistan millet Meclisi Ermenistan-Fransa Dostluk grubu Başkanı Ara Babloyan ve Naira Karapetyan, 1988 Depremi masum kurbanlarını anmak üzere Gümrü’yü ziyaret ettiler.

Gümrü Belediye Bşk. Samvel Balasanyan heyet üyelerini memnuniyetle karşılayarak, Fransa’nın olduğu gibi Ermeni-Fransız Dostluk Grubunun iki halk arasındaki dostluk bağlarının pekişmesi işine katkılarını oldukça takdir etti.
Belediye Başkanı, deprem sonrasında Fransa Hükümeti ve Fransa’nın farklı kuruluşları tarafından Gümrü kentine gösterilen büyük desteği kaydetti.
Heyet üyeleri Belediye başkanına samimi sözler  ifade ettiler ve Grup faaliyeterine ilişkin kısa bilgi yanısıra önümüzdeki süreçte belirlenen progranlar konusunda bilgi verdiler.Heyet üyeleri daha sonra Gümrü Belediye Bşk Samvel Balasanyan’ı Fransa Parlamentosu madalyonuyla ödüllendirdiler.
Buluşma sonrasında Belediye başkanı Fransız dostlarla Sp. Amenaprkiç Kilisesi avlusunda bulunan «1988 Deprem Kurbanları Anıtına» çiçekler koydular, saygı duruşunda bulundular.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.