İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Satranç Yıldızı İstanbul Satranç Derneği’ni ziyaret Etti

Antalya da 26 Kasım-6 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak olan Dünya Takımlar satranç şampiyonası için yurdumuza gelen dünyanın iki numaralı ve Ermenistan’ın bir numaralı yıldızı Levon Aronyan, İstanbul Satranç Derneği başkanı Arno Garabetyan’ın davetlisi olarak iki gün kalmak üzere İstanbul’a geldi. Cumartesi günü İstanbul Satranç Derneği’ni ziyaret eden Levon Aronyan, Arno Garabetyan ve yönetim kurulu  arkadaşları tarafından ağırlandı.

Antalya da 26 Kasım-6 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacak olan Dünya Takımlar satranç şampiyonası için yurdumuza gelen dünyanın 2 numaralı ve Ermenistan’ ın 1 numaralı yıldızı GM.Levon Aronyan(2801),arkadaşı olan Şişli li satranççı vede İstanbul Satranç Derneği’ nin yeni başkanı Arno Garabetyan’ın davetlisi olarak 2 gün kalmak üzere İstanbul’a geldi.Cumartesi günü İstanbul Satranç Derneği’ ni ziyaret eden Levon Aronyan ;Arno Garabetyan ve yönetim kurulu  arkadaşları tarafından ağırlandı.

Orada çeşitli Federasyon görevlileri,milli oyuncular,antrenörler  ve yöneticilerle birlikte Şişli Spor Kulübü’nden de Gn.Skr.Jirayr Kılıçdağı,antrenörler Sarven Çakmak,Sayat Tuğlacı ,oyunculardan Nadin Gemrekoğlu ve Julia Ayseli ,Zaven Çiğdemoğlu ve basın mensupları da  vardı.Daha önceki ziyaretlerinde Şişli Kulübü’ne de birkaç sefer uğrayan Levon Aronyan Şişlili dostlarıyla gene birlikte olmaktan vede çocukluk arkadaşı Arno Garabetyan’ın başarılarını izlemekten mutlu olduğunu ifade etti. Nezaketin ,başarının ve zekanın timsali de olan Levon Aronyan oradakilerle çeşitli satranç oyunları oynadı,oyun etütleri yaptı ve soruları

cevaplandırdı.İst.Satranç İl Temsilcisi Sn.Rıza Öney  de kendisine ziyareti nedeniyle madalya takarak kitabını imzalattı. Çeşitli bireysel Dünya ve Avrupa  şampiyonlukları vede 3 sefer Ermenistan Takımı ile Satranç Olimpiyatları şampiyonluğu olan Levon Aronyan onuruna yapılan kokteyl ve kapanış töreni ile şampiyonumuz Antalya’ya uğurlandı..

İyi çalışmalar,sevgiler saygılar.

Jirayr Kılıçdağı

Jirayr Kılıçdağı [kilicdag@gmail.com]

Yorumlar kapatıldı.