İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2013 Viyana Betnahrin Vakfı Barış Ödülü

”Ben bu ödülü başta ülkemizde ve dünyada özellikle 1915 soykırımında katledilen, gelecekleri yok edilen, tecavüze uğrayan, mezarları bile olmayan kefensiz ölülere ithaf ediyorum ”.2 Kasım 2013 yılı Viyana Bet Nahrin Vakfının düzenlemiş olduğu ödülü, Alman asıllı bir kadın olan, Süryani soykırımıyla ilk çalışmayı yapan hemcinsimle yani Gabriel Yonan ile paylaşmış olmaktan ötürü öncelikle onur duyduğumu belirtmek isterim. (Zeynep ve Gabriel hanımı yürekten kutluyoruz. HYETERT) 

1915 soykırımında özellikle tetikçi görevi gören İttihat- Terakkicilerin ve onun devamı olan kemalistlerin kısacası Türklerin tetikçiliğinde ve de Emperyal çıkarları uğruna bu yüzyılın başındaki en büyük soykırıma sessiz kalan /görmemezlikten gelen Alman halkının evladı Gabriel Yonan ile birlikte bu ödüle layık görülmek benim için çok anlamlı .
Her ikimiz de hem kadın, hem ana, hem bir barışsever, hem insan hakları savunucusu olarak mensubu olduğumuz halka bu güne değin 1915’deki acıları duyurma görevini de üstlendik .
Başta Ermeni halkı olmak üzere, Süryani – Pontus Rum ve Ezidi halklarına ve sünni Türk olmayan inançlara soykırım uygulayan bir halkın evladı olmaktan şahsım adına utanç duyuyor ve sizlerin huzurunuzda, büyük insanlık önünde yaşatılan soykırımlardan ötürü bir kez daha özür diliyorum.
Beni bu ödüle layık gören başta Süryani halkı olmak üzere tüm ezilen ve soykırıma uğrayan halklara ve inançlara yürekden teşekkür ederim.
Ve bir kez daha deklere ediyorum. Şahsıma verilen bu ödülü başta ülkemizde ve dünyada özellikle 1915 soykırımında katledilen, gelecekleri yok edilen, tecavüze uğrayan, mezarları bile olmayan kefensiz ölülere ithaf ediyorum .
ZEYNEP TOZDUMAN  zeynoege@mynet.com

Yorumlar kapatıldı.