İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, Eyüp Feshane’de geleneksel Muharrem ayı iftarı düzenledi.

Feshane’de düzenlenen iftar yemeğine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, ABD Başkonsolosu Temsilcisi Charles F. Chuck Hunter, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fener Rum Patrikhanesi Lideri Bartholomeos, İran Başkonsolosu Murtaza İfer, Cemaat Vakıfları Temsilcisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, Ak Parti Eyüp Gökhan Öztekin İlçe Başkanı Seçkin Turan, Eyüplüler ve Sanatçı Bedia Akartürk katıldı… “Birbirimizden farklılık arz ediyorsak bunda bir hikmet vardır” diyen Fener Rum Patrikhanesi Lideri Bartholomeos da “Bu farklılığı anlamaya çalışmak bizim vazifemizdir. Din insan unsurunun asli vasfıdır. Tanrı tanımazlık söylemleriyle insandan bu yüce duyguları sökmek isteyenler başarısızlığa uğramışlardır” diye konuştu.

***
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, Eyüp Gökhan Öztekin Feshane’de geleneksel Muharrem ayı iftarı düzenledi. İftar programında din temsilcileri ve devlet erkanı bir araya geldi.
Feshane’de düzenlenen iftar yemeğine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, ABD Başkonsolosu Temsilcisi Charles F. Chuck Hunter, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fener Rum Patrikhanesi Lideri Bartholomeos, İran Başkonsolosu Murtaza İfer, Cemaat Vakıfları Temsilcisi Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, Ak Parti Eyüp Gökhan Öztekin İlçe Başkanı Seçkin Turan, Eyüplüler ve Sanatçı Bedia Akartürk katıldı. Programda, ilahiler okundu, sema gösterisi yapıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti okundu.
Ehl-i beyt inancına göre Muharrem ayında bıçak kullanılmadığı, su içilmediği ve et yenilmediği için bunlar iftar sofrasında yer almadı.
İslam dünyasında çok acı şeyler yaşandığını ifade eden Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, “Anadolu’ya Seyitler geldi. Seyitler İslam’ın muhabbetle Çin’e yayılması için Çin’e kadar çaba gösterdiler. Türkiye’de ‘Alevi Sünni barışı sağlayacağız.’ deniyor. Alevi Sünni arasında kavga yok ki. Böyle bir şey yok. Sorunlar inanç kesimlerinden kaynaklanmıyor” dedi.
“Allah bir daha Kerbela faciası yaşatmasın” şeklinde konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise, iftar yemeğini düzenleyen Ehl-i Beyt Vakfı’na teşekkür etti.
“Birbirimizden farklılık arz ediyorsak bunda bir hikmet vardır” diyen Fener Rum Patrikhanesi Lideri Bartholomeos da “Bu farklılığı anlamaya çalışmak bizim vazifemizdir. Din insan unsurunun asli vasfıdır. Tanrı tanımazlık söylemleriyle insandan bu yüce duyguları sökmek isteyenler başarısızlığa uğramışlardır” diye konuştu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, “İslam coğrafyasında bu ay acı hatıralarla doludur. Dünya ahiretin tarlasıdır. Hazreti Hüseyin’i böyle bir ayda susuz bir şekilde katlettiler. Buradan çıkarılacak en büyük ders, ‘Hırsın peşinde koşanların sonu hep bedbaht olmuştur. O vakadan bu yana İslam toplumunda Ehli Beyt’in isimleri görülür. Hazreti Ali, Hasan, Hüseyin, Fatma gibi.” ifadelerini kullandı. Mynmar, Somali ve Gazze’deki insanlık dramından bahseden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de halen cahiliye dönemindeki gibi kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü söyledi. Suriye’de açlık dolayısıyla kedi köpek Eti yendiğini aktaran Çelik, karşısında güçlü bir Ordu olmasına rağmen Hazreti Hüseyin’i savaş meydanına götüren şeyin hakikati ayakta tutmak arzusu olduğunu belirtti.

Yorumlar kapatıldı.