İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Samast Davasında Mahkeme Yine Sordu: Belgeler Devlet Sırrı mı?

Samast’ın TİB kayıtları ve MİT’in Meclis komisyonuna gönderdiği evraklardan, “gizli olmayanları”nı isteyen 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi bu sefer de “Bunlar evlet sırrına girer mi?” diye sordu. 

İstanbul – BİA Haber Merkezi 11 Kasım 2013, Pazartesi 18:30

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Türkiye İletişim Başkanlığı’nın (TİB) ve MİT’in Meclis Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na gönderdiği evraklar için yeniden “Bunlar devlet sırrı mı?” diye sordu.
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre mahkeme, İstanbul Başsavcılığı’ndan Samast’ın TİB kayıtlarını ve TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’ndan da MİT tarafından gönderilen evraklardan ‘gizlilik arz etmeyen hususlar’ dışında birer örnek istedi.
On CD’lik evrakı alan mahkeme, aynı kurumlara “Devlet sırrına girer mi?” diye sordu.
TBMM, “Üzerinde ‘Çok Gizli’ yazıyor ama bilgimiz yok”, Başsavcılık ise “Sadece kısıtlama kararı var” cevabı verdi. Ancak mahkeme son duruşmada Başsavcılığa tekrar “Taraflara verelim mi vermeyelim mi?”, MİT’e de “Devlet sırrı mı?” diye sordu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, zaten gizlilik arz etmedikleri için gönderilen evrakların durup dururken ‘devlet sırrı’ sayılmak istendiğini ifade etti. Bakırcıoğlu, devlet sırrı meselesinin bu tür davalarda sık sık karşılarına çıktığını belirterek “Bu cinayetin aydınlatılması söz konusu olduğunda, her türlü bilginin paylaşılması gerekiyor” şeklinde konuştu. (EA)

Yorumlar kapatıldı.