İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sargsyan: Türkiye, Ermenistan ile Diplomatik İlişkiler Kurmaya Hazır Değil

TurkishNY.com – Ermenistan Başbakanı Tigran Sargsyan, Türkiye’nin, Ermenistan ile diplomatik ilişkiler kurmaya hazır olmadığını iddia etti.APA’nın Ukrayna gazetesi Segodnya’dan alıntıladığı habere göre kendisine yöneltilen “Azerbaycan ve Türkiye ile normal ilişkiler kurma şansınız var mı?” şeklindeki bir soru karşısında Sargsyan, “Ermenistan, komşularıyla ilişkileri normalleştirmeye çalışıyor ve bu şekilde davranması gerektiğini farkında” diyerek cevap verdi.

AGİT Minsk Grubu bünyesindeki müzakere sürecinde her iki tarafın anlaşmaya varmasını öngören birkaç teklif oluşturulduğunu belirten Sargsyan, “Türkiye, Ermenistan ile diplomatik ilişkiler kurmaya hazır değil. (Türkiye) açık bir şekilde Azerbaycan’ın duruşunu destekliyor, tarafsız olamaz” dedi.
Ermenistan’ın sözde Ermeni soykırımına ilişkin siyasetinin farklı olması halinde Türkiye ile Ermenistan’ın dost iki ülke olup olamayacağına ilişkin bir soru karşısında Sargsyan, bu girişimin Ermeni hükümeti tarafından değil Ermeni Kilisesi tarafından başlatıldığını belirtti.
Ermenistan’ın laik bir devlet olduğunu belirten Sargsyan, “Türkiye de kendisini laik bir devlet olarak tanıtıyor. Dolayısıyla kilisenin bu tür kararlarının diplomatik ilişkilerin kurulmasını etkilememesi gerektiğini düşünüyorum. Dünyada hiç sorun yaşamayan iki komşu ülke bulmak imkansızdır. Normal ilişkilerin kurulması için geçmişin getirdiği dersleri unutmadan geleceğe bakmalıyız. Türkiye bu süreçte siyasi istek göstermek için henüz hazır değil. Bununla birlikte günümüzde Türkiye, bir millet, iki devlet ilkesini esas alarak Azerbaycan’ı destekliyor” şeklinde konuştu.
http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/137467-sargsyan-turkiye-ermenistan-ile-diplomatik-iliskiler-kurmaya-hazir-degil#.Unpt4eLnBX8

Yorumlar kapatıldı.