İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni bu ülkede vergi vermiyor mu?

Abdullah Karakuş
MHP lideri Bahçeli’ye “Cahil cühela” diyen Erdoğan, devletin Ermeni’nin ateistin de hukukunu koruması gerektiğini söyledi…Erdoğan, “Dinsel milliyetçilik de yapmayacağız dedik.Yani Müslümanın da hukukunu koruyacağız. Hıristiyanın da Musevi’nin de hukukunu koruyacağız, hatta hatta ateistin de hukukunu koruyacağız’ dedi…. Diyor ki, çok enteresan ‘Cami yıkacakmış’ diyor. Öbür taraftan ‘Milletin vergileriyle Akdamar Kilisesi’ni yapıyor’ diyor. Cami yıkmak, gerekirse ifadesiyle kullanılmıştır ve onu yıkarken daha güzelini hemen yanında yaparız ifadesi konuşmamda vardır. Akdamar Kilisesi’ne gelince. Bu ülkede benim Ermeni Ortodoks vatandaşlarım var mı? Var. Bu vatandaşlarımın hukukunu korumak bizim görevimiz değil mi? Ama bunlar bu işin de cahili. Ülkemdeki Ermeni vatandaşım, ticaretle uğraşanı vergi ödüyor mu? Ödüyor. Onun da inancının gereğini yerine getirmesini, ibadet imkânını sağlamak senin görevindir. Bu iş cahil cühela ile olacak iş değil.( Bu ciddi bir paradigma değişikliği işarete, hadi hayırlısı. HYETERT)


***
Başbakan Erdoğan, kendisine ‘Cami yıkıp kilise yapıyor’ diyen MHP lideri Bahçeli’ye ‘Ermeni vatandaşım da vergi ödüyor; ona ibadet imkânını sağlamak görevin’ dedi…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Cami yıkıp, kilise yapıyor” sözlerine Van’dan sert yanıt verdi. Bahçeli’ye “Cahil cühela” diyen Erdoğan, devletin Ermeni’nin ateistin de hukukunu koruması gerektiğini söyledi.   Erdoğan, “Dinsel milliyetçilik de yapmayacağız dedik.Yani Müslümanın da hukukunu koruyacağız. Hıristiyanın da Musevi’nin de hukukunu koruyacağız, hatta hatta ateistin de hukukunu koruyacağız’ dedi.
Erdoğan dün Van’ın ilçeleri Özalp ve Erciş’teki toplu açılış törenlerinde özetle şunları söyledi:



MUĞLALI KIŞLASI ARTIK YOK: Muğlalı Kışlası diye bir kışla var mı artık? Bu ismi biz kaldırdık. Niye? Talep buydu. Çözüm süreciyle birlikte bahar iklimine kavuştuk; baharı kışa çevirmek isteyenler var. Kandan beslenmeyi alışkanlık haline getiren bu çevrelere artık fırsat vermeyeceğiz.


CAHİL CÜHELA: Bir tanesi Samsun’dan bana hakaret ediyor. Diyor ki, çok enteresan ‘Cami yıkacakmış’ diyor. Öbür taraftan ‘Milletin vergileriyle Akdamar Kilisesi’ni yapıyor’ diyor. Cami yıkmak, gerekirse ifadesiyle kullanılmıştır ve onu yıkarken daha güzelini hemen yanında yaparız ifadesi konuşmamda vardır. Akdamar Kilisesi’ne gelince. Bu ülkede benim Ermeni Ortodoks vatandaşlarım var mı? Var. Bu vatandaşlarımın hukukunu korumak bizim görevimiz değil mi? Ama bunlar bu işin de cahili. Ülkemdeki Ermeni vatandaşım, ticaretle uğraşanı vergi ödüyor mu? Ödüyor. Onun da inancının gereğini yerine getirmesini, ibadet imkânını sağlamak senin görevindir. Bu iş cahil cühela ile olacak iş değil.

ZİYA PAŞA’DAN ALINTI: Ziya Paşa’nın bir sözü var: ‘İdraki meali bu küçük akla gerekmez, zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez’.  Bu ülkede kim varsa hepsinin iktidarıyız. Müslüman’ın da, Hıristiyan’ın da, Musevi’nin de… Hepsine hizmet etmek bizim görevimizdir. Almanya’da 5 bini aşkın mescit var. Adama onlar müsaade ediyor da sen niye müsaade etmiyorsun demezler mi? Bunlar dünyadan da bihaber. Oraların yönetimleri onların ibadet etme hürriyetine gerekli desteği verirken, sen burada bu şekilde bir desteği vermediğin zaman sormazlar mı adama.

ATEİSTLERE GÜVENCE: Türke ne veriyorsak, yapıyorsak, Kürde de, Laz’a da aklınıza ne gelirse. Dinsel milliyetçilik de yapmayacağız dedik. Yani Müslümanın da hukukunu koruyacağız. Hıristiyanın da hukukunu koruyacağız. Musevi’nin de hukukunu koruyacağız, hatta hatta ateistin de hukukunu koruyacağız dedik.

Kaymakama kızdı

Başbakan Erdoğan, Özalp’te toplanmayan çöpler nedeniyle önce BDP’li belediye başkanına sonra ilçe kaymakamına tepki gösterdi. Çöpleri toplama olayını belediye başkanının yapması gerektiğini dile getiren Erdoğan, vatandaşlarla konuşurken kaymakamı yanına çağırdı. Erdoğan vatandaşların taleplerini not almamasından dolayı da kaymakama kızdı.


 ‘Dershane sistemi adaletsiz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Van’da sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yemek yedi. Yemeğe katılanların dershanelerin neden kapatılmak istendiğine dair sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:
“Herkes çocuğunu dershanelere gönderemiyor. Adaletsizlik oluyor. Adaletsizliği önlüyoruz. Okul haline getirilsin biz destek veririz. Millet ‘okul varsa dershaneler niye var’ diye soruyor.”

35 yıl sonra aynı evde

Başbakan Erdoğan, Özalp ilçesindeki açılışta, 1978 yılında İstanbul gençlik kolları başkanlığı yaptığı dönemde Van’da görevlendirildiğini anlattı. O dönemde Çaybağı köyüne gittiğini, tezek yakılan bir kerpiç evde misafir olduğunu söyleyen “Yer yataklarında yattık ama gönülden ikramlarla o geceyi orada geçirdik. O benim dünyamda çok anlamlı bir geceydi” dedi. Açılışın ardından Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile konuşmasında anlattığı o evi ziyarete gitti.
 İlçe merkezinde kısa mesafede bulunan Mehmet Ateş’in (55) evinde Erdoğan, evin annesiyle sohbet etti ve elini öptü.


Yorumlar kapatıldı.