İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni «Kilden adam» filmi uluslararası film festivalinde ödül kazandı

Genç rejisör Aren Vatyan’ın 20 dak.’lık «Kilden adam» filmi «Ne Fee» Uluslararası Film Festivalinde altın madalya kazandı. Bu filmin tek başarısı değil. Filmi hazırlayan ekip 3. sırada yer alırken, diplomalar da kazandılar. Film genç rejisör Vatyan’ın ilk filmi ve ilk başarısı. Film, Ulusal Film Merkezi desteğinde çekildi.

Panarmenyan Ticari Amaç Taşımayan Sinema Merkezi Artaşe Hovhannisyan yönetiminde, No Fee /UNICA/ 75 Avusturya Dünya Film Festivaline  7 Ermeni filmi sundu. Sonuçta Ermeni sineması gurur verici bir başarı kaydetti.  Aren Vatyan’ın «Kilden adam» filmi altın madalya ve en iyi erkek oyuncu; Alik Sarkisyan’ın «Avlos» filmi bronz madalya, Luska Khalapyan’ın «Il Settimo», Levon Petrosyan’ın «Ne olursa olsun yerler» ve Martin Urikhanyan’ın «Kapı» filmi onur diplomaları kazandılar. Sonuç olarak Ermenistan 32 ülkenin katıldığı UNICA’nın 75. jübile festivalinde  3. oldu.
Panarmenyan Ticari Amaç Taşımayan Sinema Merkezi üç yıldır «No Fee» Festivaline katılmakta ve daima ödüllerle geri dönmekte.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.