İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da İstanbul «Marmara» gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Makruhi Hakobyan’ın Eseri Tanıtıldı.

Erivan’da bugün 17 Ekim’de İstanbul «Marmara» gazetesi Genel Yayın Yönetmen yardımcısı, «Surp Pırgiç»  dergisi editörü, çevirmen, emekli eğitmen Makruhi B. Hakobyan’ın «Edebiyatımızın Emektarlarıyla Noktasız Sohbet» eseri tanıtıldı… Diaspora Bakan yardımcısı, ″Sizin gibi kendini ulusuna adayan Emeniler sayesinde, İstanbul Ermeni edebiyat ve kültür yaşamı layık olduğu yeni nesillere sahip olacaktır″ dedi… Ermenistan Gazeteciler Birliği (EGB) Başkanı Astghik Gevorgyan, M. Hakobyan’ı EGB madalyasıyla taltif etti.

***
 Diaspora Bakanlığı Basın Servisinin verdiği bilgiye göre; etkinliğin açılış konuşmasını Diaspora Bakan yard. Serj Srapionyan yaptı. Emektar editörün çalışmalarını oldukça takdir eden Srapionyan «Makruhi Hakobyan’ın bu çalışması gerilemenin özgün bir alarmı, toplumun dikkatini yok olmakta olan İstanbul Ermeni nesli üzerine toplamaya yönelik kaydedici ve esaslı bir eserdir″ dedi. Srapionyan, Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan’ın , Makruhi Hakobyan’ın İstabul Ermeni toplumunun yetenekli  simalarını Anayurtta tanıtım yönündeki çalışmalarını daima takdir etiğini ifade etti.  Diaspora Bakan yard. ″Sizin gibi kendini ulusuna adayan Emeniler sayesinde, İstanbul Ermeni edebiyat ve kültür yaşamı layık olduğu yeni nesillere sahip olacaktır″ dedi.
Ermenistan Yazarlar Birliği Geçici Bşk. Edvard Milidonyan, İstanbul Ermeni toplumunda  Emeni kültürünün yayılması işine yönelik Hakobyan’ın çalışmalarının önemini kaydetti.
Ermenistan Gazeteciler Birliği (EGB) Bşk. Astghik Gevorgyan, editör Makruhi Hakobyan’ın Batı Ermenicesine istisnai hakimiyetine dikkat çekti. Artık yokolmaya yüz tutmuş Ermenice’nin bu türüyle yapılan röportajlar seçkisinin, herşeyden önce toplum ve bu toplumda yaşayan insanların belgesel dökümü, geleceğin araştırmacıları için ciddi bir belgesel kaynak olduğunu ifade etti.
Yazarın editörlük işine  ve Ermeni edebiyatına yönelik özveri ve sadakatini  oldukça takdir eden A. Gevorgyan, M. Hakobyan’ı EGB madalyasıyla taltif etti.
Etkinlikte «Diaspora» Bilim-Araştırma Merkezi metod uzmanı K. Abrahamyan, drama uzmanı L. Mutafyan, Diaspora Bakanlığı çalışanı L. Demiryan vd. konuşmalar yaptılar.
Etkinliğin sanat bölümünde şef Sevan Agoşyan yönetimindeki İstanbul «Sahakyan Korosu» bir konser verdi.


Eserin İstanbul Tanıtımı HYETERT:

Yorumlar kapatıldı.