İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin Üçte Biri Ermenistan’ı Terk Etmeyi Planlıyor

TurkishNY.com – Ermenistan’daki nüfus azalışına ilişkin oluşturulan bir raporda, Ermenistan’dan başka ülkelere yapılan göçün çarpıcı bir seviyeye ulaştığı ve ülkeyi, ekonomik büyümeye hız verebilecek entelektüel kaynaktan yoksun bıraktığı belirtildi. APA’nın Lragir.am’dan alıntıladığı habere göre Ermenistan’da yapılan bir ankete dayanılarak hazırlanan “Ermenistan nüfusundaki düşüş” başlıklı raporda, iyimser göstergeler yer almıyor.

Gençler, mesleki yükselişe ilişkin fırsatların olmamasından ve de insan hakları, demokrasi ve yönetim korumasının daha yüksek seviyede olduğu toplumlarda yaşama arzusundan dolayı ülkeden göç ediyorlar.
Ankete katılan kişilerin yaklaşık üçte biri, iki yıl içerisinde ülkeyi terk etme niyetinde olduklarını belirttiler. Bu durumun temel nedenleri, işletmenin merkezileştirilmesi ve tekelleştirilmesi ve eğitim ile adli sisteme ilişkin problemler olarak gösteriliyor.
Ermenistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Araik Petrosyan da ülkede yüzde 35 oranında feci bir yoksulluk seviyesi olduğunu itiraf etti. Yüksek işsizlik oranını ve sağlık ve bölgesel gelişim alanlarındaki sorunların varlığını da inkar etmeyen Petrosyan ayrıca ülkedeki nüfus artışının çok düşük olduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.