İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BM temsilcisi: Dağlık Karabağ sorununun kesinlikle diyalog yoluyla çözümü mümkün

BM Karabağ sorununun çözümünün  önümüzdeki süreçte bulunacağı umudunda. Beyanat APA Ajansına röportaj veren  BM Bakü Daimi Koordinatör Antonius Broek’tan geldi.

″BM Karabağ çatışmasının çözümüne nasıl katkıda bulunabilir?″ sorusuna Broek, çözüm yolunun bulunması için AGİT Minsk Grubunun kurulduğunu hatırlatarak ″Bu güne dek beklenen sonuçlara ulaşılmadı. BM önümüzdeki süreçte soruna çözüm bulunacağı umudunda , doğal olarak eşbaşkanlar tarafların mutabakata ulaşması için buna ulaşırlar. Benim, kendi başıma birşey yapabilmem için yetkim yok,ancak barış adına tarafların mutabakata ulaşacakları umudundayım. 20 yıl önce birçok yurttaş evlerini terk ettiler ve zorla sürgün olanlara dönüştüle. Çokları bu çatışma sebebiyle acı çekmekteler.
BM daima insani yardım göstermekte ve anlaşma imzalandığı gibi taraflara insani yardım göstermeye başlanır. Ben, önemli olanın insanların yaşamlarının iyileştirilmesi, uzlaşma için koşullar yaratılması  olduğunu söylerim. Bölgede yaşayan ve çatışma sonucuda acı çeken insanlar adına,  ilerde soruna çözüm bulunacağı umudundayım.″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/174906.html

Yorumlar kapatıldı.