İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Charles Aznavur: “Ermeni sorunu bir Türk sorunudur”

Türkiye’ye gideceğini söyleyen Aznavur, “Gazeteciler, yazarlarla bağlantılarım var. Türk hükümetlerinin kusuru, Ermeni sorununu bertaraf etmeleridir. ‘Ermeni sorunu’ndan bahsediliyor, ama sözkonusu olan aslında Türk sorunudur. Biliyorum ki oraya gidip şarkı söylemem, hem bir Türk’ü hem de bir Ermeni’yi rahatsız edebilir. Ama ben açık düşünceli ve açık kalpli bir insanım. Onlarla karşılaştığımda aynı zihniyete sahip olmalarını isterim. Türkiye’ye asla hayır demeyeceğim, çünkü orası benim annemin vatanı” şeklinde konuştu.

***
Bestanuce1 sitesinde yayınlanan haberde; Ermeni sanatçı, yazar ve diplomat Charles Aznavur’un, Ermeni Soykırımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara yer veriliyor.
“Charles Aznavour, Türk hükümetlerinin kusurunun Ermeni problemini bertaraf etmek olduğunu belirterek, “Ermeni sorunundan bahsediliyor, ama sözkonusu olan aslında Türk sorunudur” dedi.
Fransız Paris-Match dergisinden Benjamin Locoge’a mülakat veren Charles Aznavur, “Henüz üretmediğiniz yer neresidir?” şeklindeki soru karşısında, Ermenistan ve Türkiye arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı hiçbir zaman Türkiye’de üretim yapmadığını söyledi.
Ama Türkiye’ye gideceğini söyleyen Aznavur, “Gazeteciler, yazarlarla bağlantılarım var. Türk hükümetlerinin kusuru, Ermeni sorununu bertaraf etmeleridir. ‘Ermeni sorunu’ndan bahsediliyor, ama sözkonusu olan aslında Türk sorunudur. Biliyorum ki oraya gidip şarkı söylemem, hem bir Türk’ü hem de bir Ermeni’yi rahatsız edebilir. Ama ben açık düşünceli ve açık kalpli bir insanım. Onlarla karşılaştığımda aynı zihniyete sahip olmalarını isterim. Türkiye’ye asla hayır demeyeceğim, çünkü orası benim annemin vatanı” şeklinde konuştu.
Mesleki kariyeri konusunda ise, sanatçı gelecek yıl 90′ıncı yaşgünü dolayısıyla yeniden sahneye çıkabileceğini söyledi. Aznavur, “İnsanların gelip, ‘bu son kezdir’ demelerini istemiyorum. Eğer ölürsem, ölürüm, bu kimseyi ilgilendirmez” dedi.”
Hıritiyangazete

Yorumlar kapatıldı.