İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BM Adalet İşleri Dairesi üyesi Robertson: DKC’nin bağımsız devlet olarak tanınmasının zamanı geldi

Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin (DKC) bağımsız devlet olarak tanınmasının zamanı geldi. Açıklama 4 Ekim’de Stepanakert’de yapılmakta olan «Karabağ’un Ulusal Kurtuluş Mücadelesi: Gülistan’dan günümüze» başlığını taşıyan uluslararası konferans esnasında BM Adalet İşleri Dairesi üyesi Geoffrey Robertson’dan geldi. Robertson’a göre; uluslararası hukukta, insanlığa karşı suç işlendiğinde toprak bütünlüğü ilkesinin geri plana çekilmesi yönünde bir ilke geliştiriliyor.

Robertson ″Dağlık Karabağ devlet olmaya yönelik tüm niteliklere sahip. Dağlık Karabağ tarihi adaletsizlik sonucu Azerbaycan’a verimişti.Ve uluslararası hukuk gereği Dağlık Karabağ, kendi devletine sahip olma hakkına sahip. Dağlık Karabağ’da hükümranlığın gerektirdiği herşey mevcut, hatta kimi devletlerden bir derece fazla. Bu halk diktatörlük egemenliğinden çıkma hakkına sahiptir″ dedi.
Dağlık Karabağ’ın bağımsız devlet olması gerektiğini, örneğin sadece banka hesaplarından oluşan Monako ve Lihtenştayn’ın var olduğunu, hatta Vatikan’ın var olduğunu belirtti.
Devlete yönelik nihai talepler olan daimi iskan, belli bir toprak, kendi hükümetine sahip olmak, diğer devletlerle ilişkiye girme olanağı olmak üzere Montevide Konferansında perçinlenmiş olduğunu hatırlattı ve Dağlık Karabağ’ın bütün bunlara sahip olduğunu ifade etti.
BM Adalet İşleri Dairesi üyesi Geoffrey Robertson sözlerinin özetinde ″DKC’nin bağımsız devlet olarak tanınmasının zamanı geldi″ dedi.
 News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/174510.html

Yorumlar kapatıldı.