İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Ermenistan, önceki gibi AB’yle Ortaklık Anlaşmasını imzalamaya hazır

Sarkisyan, Ermenistan’ın AB’yle çalışma ve reformlara devam edeceği konusunda da teminat verdi. Ermenistan cumhurbaşkanı , Ermenistan’ın Kasım sonunda Vilnius’ta yapılacak «Doğu Ortaklığı» zirvesine katılacağını da duyurdu.Cumhurbaşkanı, Gümrük Birliğinde sadece Rusya’nın olmadığını, başka ülkelerinde de bulunduğunu hatırlatarak ″Biz önceki gibi AB’yle Ortaklık Anlaşmasını imzalamaya hazırız,ancak Avrupa’lı partnörlerimiz Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasının, Gümrük Birliğiyle çelişkili olduğunu söylemekteler″ dedi.

***
Gümrük Birliğine girmesi için Rus yetkililer tarafından  Ermenistan’a yönelik baskılar olmamıştır. Açıklama bugün 2 Ekim’de Strasbourg’da  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi delegelerinin soruların yanıtlayan Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi. Sarkisyan, Ermenistan’ın AB’yle çalışma ve reformlara devam edeceği konusunda da teminat verdi. Ermenistan cumhurbaşkanı , Ermenistan’ın Kasım sonunda Vilnius’ta yapılacak «Doğu Ortaklığı» zirvesine katılacağını da duyurdu.
Cumhurbaşkanı, Gümrük Birliğinde sadece Rusya’nın olmadığını, başka ülkelerinde de bulunduğunu hatırlatarak ″Biz önceki gibi AB’yle Ortaklık Anlaşmasını imzalamaya hazırız,ancak Avrupa’lı partnörlerimiz Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasının, Gümrük Birliğiyle çelişkili olduğunu söylemekteler″ dedi.
Daha önce, Ermenistan’ın bu yıl Kasım ayında Vilnius’ta «Doğu Ortaklığı» Zirvesinde AB’yle Ortaklık anlaşması ve Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Bölgesi Sözleşmesini parafe etmesi öngörülmekteydi.
Ancak Ermenistan cumhurbaşkanı 3 Ekim’de Rus mevkidalı Vladimir Putin’le buluşması sonrasında  Ermenistan’ın Gümrük Birliğine katılacağını duyurdu.  Gümrü Birliğinde Rusya dışında Belarusya ve Kazakistan yer almakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.