İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Gazetecilik Programının Adayı Vercihan Ziflioğlu Oldu

ABD Dışişleri Bakanlığı desteğiyle  gerçekleştirilen çeşitli başlıklardaki gazetecilik programlarına Türkiye’den Vercihan Ziflioğlu seçildi. Ziflioğlu, ‘Azınlıklar ve İnsan Hakları’ konusunda ülkenin önde gelen gazeteleriyle çalışacak ve araştırmalarda bulunacak. Programa her yıl dünya genelinden büyükelçilikler ve konsolosluklar vasıtasıyla gazeteciler aday gösteriliyor, gazetecilerin kendisi aday olamıyor.

Ziflioğlu, 2008 yılında İsveç Akademisi tarafından ‘Kültürlerarası Diyalog’ dalında seksen ülke arasında Türkiye’yi temsil ederek birincilik ödülüne değer bulundu, 2009 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından hazırladığı bir araştırma haberle ‘Yılın en başarılı haberi’ ödülünün sahibi oldu. 2012 yılında yine Çağdaş Gazeteciler tarafından verilen ‘En iyi haber’ dalında ödüllendirildi. Ayrıca 2010 yılında Frederich-Ebert Stiftung tarafından Ermenistan’da haber araştırması için burs kazandı.
Ziflioğlu gazeteciliğe 1995 yılında Marmara Gazetesi’nde başladı, ardından sırasıyla Jamanag, Nor San ve Agos Gazetelerinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. 1998 yılında Doğan Hızlan yönetimindeki Hürriyet Gazetesi’nin Kültür-Sanat servisinde göreve başladı. Hürriyet’teki görevinin yanısıra Referans ve Radikal Gazetelerinde de eşzamanlı haberleri yayımlandı… 2007 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi bünyesindeki günlük olarak İngilizce yayın yapan Hurriyet Daily News Gazetesinde uzman muhabir olarak görev yapıyor.”

Gönderen: Vercihan Ziflian [vercihanziflian@gmail.com]

Yorumlar kapatıldı.