İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Ermenistan’ın egemenliği her koşulda değişmez bir gerçekliktir

Cumhurbaşkanı kabul esnasında Bayram mesajı yayımladı. Mesajda özellikle şunlar ifade edilmekte: Bağımsızlık Bayramı vesilesiyle sizleri gönülden kutluyorum. 22 yıldır dağlık patikalar gibi sıklıkla dar ve taşlı, yeni bir yoldan ilerliyoruz. Temkinli ve makul yürüyoruz, çünkü omuzlarımızda büyük sorumluluk taşıyoruz. Bu Yervanlıların ve Artaşeslilerin Ermenistanı’dır, bu Arşakunilerin ve Bagratunilerin Ermenistanı’dır, bu geçtiğimiz asrın başında İ.S. üçüncü bin yıla giren Ermenistan Cumhuriyeti’dir.

***
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan’ın 22. Bağımsızlık Yıldönümü vesilesiyle bugün Karen Demirciyan Spor ve Sergi Sarayında bayram resepsiyonu verdi. Cumhurbaşkanı kabul esnasında Bayram mesajı yayımladı. Mesajda özellikle şunlar ifade edilmekte:
«Bağımsızlık Bayramı vesilesiyle sizleri gönülden kutluyorum.
22 yıldır dağlık patikalar gibi sıklıkla dar ve taşlı, yeni bir yoldan ilerliyoruz. Temkinli ve makul yürüyoruz, çünkü omuzlarımızda büyük sorumluluk taşıyoruz. Bu Yervanlıların ve Artaşeslilerin Ermenistanı’dır, bu Arşakunilerin ve Bagratunilerin Ermenistanı’dır, bu geçtiğimiz asrın başında İ.S. üçüncü binyıla giren Ermenistan Cumhuriyeti’dir.
Yolumuz yükseliş ve inişlerle doludur, ancak bu bizim yolumuzdur. (…)
Ermenistan yönetimi yanısıra toplumunun duruşu nettir. Bizim savaşlara, sarsıntılara, keskin dönüşlere ve maceralara karnımız toktur. Bize güven verici bir savunma, huzurlu çalışma ve istikrarlı gelişim gerekli. Biz işte bunu yapıyoruz. Belki yavaş ilerliyoruz, belki yanlışlar yapıyoruz, ancak en önemlide değil, kesinlikle kritik konularda değil.(…)
Ermenistan Cumhuriyetinin tüm yurttaşlarını ve tüm Ermenileri tekrar kutluyorum. Hepimize ailelerimiz ve ülkemizin esenliği adına barışçı çalışma temenni ediyorum. Yolumuzun farklı virajlarında kuvvetlerimizi doğru dağıtmayı ve hayal ve programlarımızı başarıyla taçlandırmayı diliyorum. İşte bütün bunların hepsinin toplamına Ermenistan Cumhuriyeti denmektedir.
Yaşasın Ermenistan Cumhuriyeti!
Yaşasın Ermeni halkı!».

News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.