İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink Cinayeti Davası Yarın “Yeniden” Başlıyor

Hrant’ın Arkadaşları, Yargıtay’da bozulmasının ardından yarın sabah 10:00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde tekrar görülmeye başlanacak Dink cinayeti davasına katılım çağrısı yaptı.

İstanbul – BİA Haber Merkezi 16 Eylül 2013, Pazartesi 14:48
BU HABERİN UZANTILARI
MERT ARSLANALP YAZDI: Hrant’ın Davası Gezi’nin de Davasıdır
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili dava, Yargıtay’dan bozularak geri dönmesinin ardından yarın sabah saat 10:00’da tekrar görülmeye başlanacak.
Hrant’ın Arkadaşları, duruşma öncesinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın C Kapısında olacaklarını açıklayarak davaya katılım çağrısı yaptı:
“Bu sefer müsamereye izin vermeyeceğimizi, katillerin, azmettirenlerin, yardım ve yataklık edenlerin, ihmali olanların, görmezden gelenlerin tamamı ortaya çıkarılmadan ve hak ettikleri cezaya çarptırılmadan bu davanın peşini bırakmayacağımızı en başından bütün gücümüzle gösterelim. Yarın saat 10’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde buluşuyoruz.”
Hrant’ın Arkadaşları hazırladıkları afişte de davayı şöyle anlattı:
“Müsamereyi bırakın, asıl sorumluları yargılayın.”
“Bir dava yeniden başlıyor. Hrant Dink’in kamu görevlilerinin yardımıyla, yönlendirmesiyle öldürüldüğü, ancak gerçek sorumluların hala yargı önüne çıkmadığı dava…”
“Süreç malum. Mahkeme bir örgüt bulamadı.”
“Bugün her şeyin yeniden başladığı gündür. Bizler 19 Ocak 2007’den beri, Hrant Dink cinayeti davasını takip eden, cinayetin tanıkları, mağdurları ve takipçileri olarak adalet nöbetimize devam etmek için bir kez daha buluşuyoruz.”
“Hrant için, adalet için!”
17 Ocak 2012’de sona eren dava, Dink davasında adalet isteyen kamuoyunu tatmin etmemişti. (AS)
* Dink cinayeti ile ilgili tüm davaların şu andaki genel tablosunu öğrenmek için tıklayın. http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/149915-dink-cinayeti-davasinda-basladigimizdan-geri-noktadayiz

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/149950-hrant-dink-cinayeti-davasi-yarin-yeniden-basliyor?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.