İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pasadena Belediye Meclisi’nden Sözde Ermeni Soykırımı Anıtına Onay

TurkishNY.com – Sözde Ermeni soykırımı sırasında öldükleri iddia edilen kişilerin anılması adına California, Pasadena’da dikilmesi planlanan bir anıt teklifi, Pazartesi günü Pasadena Belediye Meclisi üyeleri tarafından oybirliğiyle onaylandı. Glendale News-Press’in haberine göre anıt teklifine onay verilmesi, söz konusu anıtın dikilmesini destekleyen Glendale’daki Ermeni Amerikalı liderleri çok sevindirdi.

Pazartesi günkü Pasadena belediye meclisi toplantısına, anıta ilişkin desteğini dile getirmek üzere Glendale Belediye Meclisi Üyesi Zareh Sinanyan da katıldı.

Pasadena Ermeni Soykırımı Anma Komitesi (Pasadena Armenian Genocide Memorial Committee) isimli kar amacı gütmeyen oluşumun organizatörleri, sözde Ermeni soykırımının “100. yıldönümü” olduğu iddia edilen 24 Nisan 2015 tarihinden önce söz konusu anma anıtının Pasadena’nın merkezinde bulunan Anı Park’ına (Memorial Park) dikilmesi için para topluyorlar.
Ermeni Avukatlar Barosu (Armenian Bar Assoc.) başkanı ve Glendale Sivil Hizmet Komisyonu (Glendale Civil Service Commission) üyesi Garo Ghazarian, Pasadena’nın, sözde Ermeni soykırımının öncesi ve sonrasında Ermeni Amerikalı göçmenlere kucak açan Güney California’daki ilk şehir olduğunu söyleyerek, anıtın Pasadena’da dikilmesinin anlamlı olduğunu belirtti.
Anma anıtının tasarımında yer alan üç ayaklı bir platform üzerinden, oyuklu bir taş havzanın içine su damlalarının düşmesi planlandı. Söz konusu su damlası, gözyaşıyla bağdaştırılıyor. Her yıl akacak olan 1.5 milyon kadar “sembolik gözyaşının” sözde Ermeni soykırımı sırasında öldüğü iddia edilen 1.5 milyon kişiyi temsil edeceği söyleniyor.
Pasadena’daki bu anıt kampanyası, Glendale’a sözde Ermeni soykırımı anıtı dikilmesi yönünde on yıldan fazla bir süre önce başlayan konuşmaları da yeniden canlandırdı.
Pasadena anıt komitesinin yönetim kurulunun bir üyesi olan David Gevorkyan, “Pasadena’da bir soykırım anıtı inşa edilmesi, Glendale’da yapılması gereken şey için bir örnek teşkil ediyor”
Kaynak : http://www.haber3.com/ermeni-patrikligi-patrik-genelvekili-aram-atesyan-memleketi-silvanda-haberi-2189319h.htm#ixzz2ebr7JT00

Yorumlar kapatıldı.