İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Berc Sedrakyan: AGBU Kutsal Ermeni Apostolik Kilisesiyle dayanışmasına devam etmekte

Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II, bugün 4 Eylül’de  Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’de Ermeni Genel Hayri Birliği (AGBU)Bşk. Berc Sedrakyan’ı kabul etti ve ulus ve kilise dünyasına ilişkin farklı konuları değerlendirdi.

Görüşmede tüm dünyaya yayılmış Ermeniler, ulusal kurumlar ve kuruluşların Suriye’deki hakim durum çerçevesinde Suriye’deki Ermenilere sürekli desteğin önemini vurguladılar.
24-27 Eylül’de Ana That’ta toplanacak Ermeni Kilisesi Piskoposlar Meclisine ilikin bilgiyi memnuniyetle kabuleden AGBU Bşk. ,Piskoposlar Meclisinin tüm Ermenilerin yaşamıdaki önemli misyonunun altını çizerek Meclis çalışmalarına iyi dileklerini ifade eti.
Buluşmada özellikle, eğitim, sosyal ve kilise imar çalışmaları olmak üzere Ana Taht Kutsal  Etchmiatsin’in faaliyetlerine değinildi. Bu vesileyle Garegin II Hazretleri, şahsen Ana Taht  hayırseveri Sn. Berc Sedrakyan yanısıra tüm AGBU üyelerine Kutsal Etchmiatsin’e yönelik dikkat ve özverileri için takdirlerini ifade etti.
AGBU Gn. Bşk. Berc Sedrakyan Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’e bağlılığını ifade etti ve Katolikosu, AGBU’nun Kutsal Ermeni Apostolik Kilisesi faaliyetlerine ve Ana Taht’ın ulusa yararlı programlarıyla dayanışmaya devam edecekleri konusunda temin etti. 
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.