İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Moskova’daki Ana Mabed 17 Eylül’de açılacak

Moskova Ermeni Manastır kompleksinin açılış töreninin 17 Eylül’de  gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Moskova Ermeni Apostolik Kilisesi (EAK) Basın Servsinin verdiği bilgiye göre; anılan mabed, Ermenistan dışındaki en büyük Ermeni kilisesi olma özelliğini de taşımakta.

EAK Rusya ve Yeni Nahçivan DiyakosluğuBasın Servisinin vediği bilgiye göre;  Manastır Kompleksi Rusya’da yaşayan Ermeni zenginler tarafından inşa edildi. Kompleksin toplam alanı 25 bin m2 olup, bünyesinde yaklaşık bin mümin için öngörülen Ana Mabed, şapel, Diyakosluk Konutu, eğitim kompleksi, müze ve 200 araç için park yeri bulunmakta.
Ana Mabedin mesh töreninin Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II riyasetinde gerçekleşmesi öngörülmekte. «В Москве»nin verdiği bilgiye göre tören sonrasında mabedde ilk Ermenice dini ayin gerçekleşecek.
EAK Manastır Kompleksinin temel taşlarının mesh töreni 2004 yılında Moskova’da gerçekleşmişti. Kompleksin inşa çalışmaları 2006 yılında başladı. Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da katıldığı kubbe haçının mesh töreni 2011 yılında gerçekleşti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.