İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Demiryolunun onarımı ortak menfaate dayalı bir süreç

Müreffeh Ermenistan Partisi üyesi, ekonomist Vardan Bostancıyan, ″En nihayetinde Ermeni-Türk sınırının açılması meselesinin ortaya konacağını düşünmeyi arzu ediyorum, zira siyasi gerekçelerle kapalı tutulan sınırlar ne özellikle doğu illeri başta olmak üzere Türkiye’ye, ne de Ermenistan için arzu edilir değil″ dedi.

***
Türk tarafı Ermenistan –Türkiye Demiryolunun onarımı konusunu gündeme getiriyorsa, büyük bir ihtimalle projeyi nihayete erdirir. NEWS.am muhabirine görüş; eski milletvekili, Müreffeh Ermenistan Partisi üyesi, ekonomist Vardan Bostancıyan’dan geldi.
Türk tarafının benzeri inisiyatifinin amacına ilişkin olarak Bostancıyan ″En nihayetinde Ermeni-Türk sınırının açılması meselesinin ortaya konacağını düşünmeyi arzu ediyorum, zira siyasi gerekçelerle kapalı tutulan sınırlar ne özellikle doğu illeri başta olmak üzere Türkiye’ye, ne de Ermenistan için arzu edilir değil″ dedi. Bostancıyan her halükarda devlet sınırının  açılmasının sadece iletişimi kolaylaştırmadığını, aynı zamanda ekonominin gelişimi, işlemlerin artması ve işbirliğinin gelişimine katkıda bulunduğunu kaydederek ″ Demiryolunun onarım programının ortak menfaate dayalı bir süreç olduğunu sanıyorum, bu sayede Ermeni-Türk sınırı uzun süre kapalı kalamaz″ dedi.
Hatırlatalım; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt Mayıs ayının sonlarına doğru raylarda başlatılan bakım, onarım çalışmasının devam ettiğini kaydederek  “Erzurum ve Kars hattında, bakım ve onarım çalışmaları, yol yenileme, kar siperleri ve yarma çalışmaları Mayıs ayı sonu itibariyle başlatıldı. Kilometre bin 317 den başlayan çalışmamız Kars iline kadar yaklaştı. Yıl sonuna kadar Kars – Akyaka yani Ermenistan sınırına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Ermenistan’a sınırdaş Akkaya sınır noktasındaki hat onarım çalışmalarını yerinde tesbit eden AKP milletvekili Ahmet Arslan basın mensuplarının onarımın Ermenistan sınırının açılma ihtimaliye ilgili olup olmadığı sorularıyla karşılaştı. Milletvekili, kendisinin de Akkaya sakinleri kadar Ermenistan sınırının açılmasını istediğini böylece karşılıklı ticaretin gelişeceğini ifade ederek ″Ancak bir gerçeklik var. Kardeş Azerbaycan’ın ‘toprakları işgal altında’ ve bu sorunlar çözülmediği müddetçe sınırın açılması olmaz. Ermenistan yurttaşları da Türk yurttaşları gibi sınırın açılmasını istiyor. Ancak biz Karabağ meselesinin çözülerek Ermenistan ve Azerbaycan arasında iyi ilişkiler tesisini istiyoruz″ dedi ve demiryolunun Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattına alternatif olarak inşa edildiğini ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.