İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dağdaki kilise onarılıyor

Geçen yıl bir bölümü yıktırılan kiliseyi onarmak için harekete geçen Dernek Başkanı, mimarları Mereto’ya çıkardı. Mereto dağındaki Surp Asvadazin Meryem ana kilisesinin onarımı için Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, mimarların da aralarında bulunduğu restorasyon ekibiyle 2 bin 973 metre yükseklikteki dağa çıkarma yaptı… Başkan Dağcı; “Onarım için izin aldığımız kutsal kiliseyi derneğimizin imkanları dahilinde eski haline getirmeye çalışacağız. Daha önce ölçümleri alınan tescilli kilisede onarım çalışmaları hızlandırılacak” dedi.

***
Geçen yıl bir bölümü yıktırılan kiliseyi onarmak için harekete geçen Dernek Başkanı, mimarları Mereto’ya çıkardı 
Dağdaki kilise onarılıyor
 **Mereto dağındaki Surp Asvadazin Meryem ana kilisesinin onarımı için Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, mimarların da aralarında bulunduğu restorasyon ekibiyle 2 bin 973 metre yükseklikteki dağa çıkarma yaptı.
GEÇEN YIL YIKTIRILMIŞTI
Geçen yılın Temmuz ayının ardından kimliği meçhul kişi ve kişilerce bir bölümü yıktırılan Mereto dağındaki Surp Asvadazin Meryem ana kilisesinin onarımı için kolları sıvayan merkezi İstanbul’daki Sason Ermeniler Derneği Başkanı Aziz Dağcı, bir grupla onarım çalışmalarının ilk ayağını başlattı. Bir bölümü yıktırılan kilisenin restorasyon-onarımının yapılması için başta Batman Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’ne başvurduklarını söyleyen Başkan Dağcı; “Onarım için izin aldığımız kutsal kiliseyi derneğimizin imkanları dahilinde eski haline getirmeye çalışacağız. Daha önce ölçümleri alınan tescilli kilisede onarım çalışmaları hızlandırılacak” dedi.
“MERETO’YU ÖNEMSİYORUZ”
9. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve Ermenilerin kutsal saydıkları Mereto dağındaki Surp Asvadazin Meryem ana kilisesini bir ay gibi bir sürede onarımını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Dağcı, şöyle konuştu; “Mereto dağındaki kiliseyi önemsiyoruz. Bir yılı aşkın süredir onarımının yapılması için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurduk. Kilisenin onarım çalışmalarında yakın köylerden oturanlardan destek alacağız. Onarımı tamamladıktan sonra İstanbul’dan getireceğimiz rahiple bir de ayin düşünüyoruz. Tescili olan kilisenin onarım işinde bize her türlü kolaylığı sağlayan Batman’daki il yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bir de kiliseye yol yapılırsa önümüzdeki yılın Temmuz’un da Batman ve Sason’a yüzlerce turist gelir.”

Yorumlar kapatıldı.