İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da VI. Tüm Ermeni Armenoloji Olimpiyatı başladı

Erivan’da  VI. Tüm Ermeni Armenoloji Olimpiyatı başladı. Diaspora Bakan yard. Vahe Jilavyan bugün 9 Ağustos’ta «Arno Babajanyan» Konser Salonunda  başlayan VI. Tüm Ermeni Armenoloji Olimpiyatı açılışına katıldı.Olipiyata  14 yaşından büyük 120 okul öğrenisi ve 30 refakatçi katılmakta.

Diaspora Bakanlığı Basın servisinden verilen bilgide iki yılda bir Ermenistan’da düzenlenen Olimpiyatlar; yurt dışında yaşayan okul çağında Ermeni ergen ve gençleri çevresinde Ermeni Dili, edebiyatı, tarih ve kültürüne yönelik bilgi düzeyinin artması, onların Ermenistan’ı daha iyi tanımaları ve yurda bağlanmalarını hedeflemekte.
Ermenistan başbakan danışmanı Aram Ananyan, başbakan Tigran Sarkisyan’ın katılımcılara mesajını okudu.
Olimpiyat katılımcılarını selamlayan Diaspora Bakan yard. V. Jilavyan sözlerinde şunları kaydetti: ″Ermenistan Hükümeti Diaspora’da Ermeni değerlernin korunmasına özel dikkat gösterektedir. Olimpiyat katılımcıları Ermeni dili, tarihi, edebiyatı ve Ermeni Kilise tarihine ilişkin bilgilerle donanarak Ermenistan’a geldiler. Onlar burada sadece bilgilerini değil, birbirleriyle yarışarak bilgileini pekiştirme , Ermenistan’ın cazbe merkezlerini ziyaret olanağına sahip olacaklar, köklerine daha güçlü bağlanacaklar″ dedi.
Jilavyan, 2013 yılından itibaren yarışmaya «Ermeni Kilisesi Tarihi» kategorisinin de eklenmesini oldukça takdir etti. Diaspora Bakanlığı Tüm Ermeni Edebiyat Olimpiyatı ve Armenoloji Bilgileri Yarışması için 2009 yılından itibaren hitap, güzel konuşma ve yurtseverlik şarkıları kategorilerinde «Acı, bellek ve mücadele abideleri» dizisinden albümler ve DVD-Rom’ları ödül olarak vermekte.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.