İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimilasyona karşı başlıca silah anadil öğretimidir; «Eve gel» programının 3. etabı sona erdi

Asimilasyona karşı başlıca silah anadil öğretimidir. Görüş, 19 Temmuz’da  Aghavnadzor’da «Eve gel» Kampı, Diaspora Gençleri  «Eve gel» yurdu tanıma programı-2013 Yılı 3. etabı kapanışı esnasında Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan’dan geldi. Bakan, gençlerin yaşadığı ülkelere tekrar anayurda dönme beklentisiyle gitmekte oldukları umudunu belirtti. (Özellikle Müslüman ülkelerde yaşayan Ermeniler için asimilasyona karşı en önemli silahlardan birinin de din olduğunu unutmamak gerekir.HYETERT)

Kapanış töreninde başbakan Tigran Sarkisyan, Kotayk eyalet valisi Kovalenko Şahgaldyan, «Diaspora Yaz Okulu» Programı Hızlandırılmış Ermenice Dili Kursları ve Öğretmenlerin Meslek İçi Seminer katıımcıları yanısıra ders veren öğretmenler hazır bulundular.
Başbakan Sarkisyan konuşmasında şunları kaydetti: ″Amacımız, sizin tüm hayatınız boyunca Anayurda bağlanmanızdır. Çoklarınızın geri döneceği ve Anayurda yerleşeceği umudundayız.  Siz, gelerek ve anadili öğrenerek  bu yolda ilk adımı attınız; Ermenistan Hükümeti bunu öncelikli sorun olarak kabul etmekte. Cumhurbaşkanının ilk siyasi inisiyatifinin, Diaspora’da Ermeni değerlerinin korunması sorunlarıyla uğraşan Ermenistan Diaspora Bakanlığının kurulması rastlantı değildir.″
«Diaspora Yaz Okulu» Programı Ermenice öğretmeni Sorbon Üniversitesinden Prof. Dr. Hilda Kalfayan-Panosyan, Ermeni değerlerinin korunması, Diaspora Ermenilerinin eğitimine yönelik bu önemli program için Ermenistan Hükümetine teşekkür etti.
Diaspora Ermeni gençleri yurtseverlik temalı sanatsal icralarda bulundular.
Etkinlik geleneksel ateş etrafında şarkı ve danslarla son buldu.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.