İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da düzenlenen film festivalinde Azerbaycanlı yönetmen ödül aldı

Haber ajansı Novosti Armenia’nın bildirdiğine göre Azerbaycanlı yönetmen Elmar İmanov Ermenistan’da düzenlenen ‘Altın Kayısı’ film festivalinde özel ödüle layık görüldü. Yönetmenin ‘Kaçeli grobovşika (cenazecinin salıncağı)’ isimli filmi ‘Kayısı çekirdeği’ programı dâhilindeki kısa filmler kategorisinde jüri tarafından ödüllendirildi.

Bu dalda en iyi film ödülünü ‘Dobro pojalovat i sobaleznuem (Hoş geldiniz ve başınız sağ olsun)’ isimli filmiyle İsrailli yönetmen Leonid Prudovsky kazandı.
Yarım saatlik ‘Kaçeli grobovşika (cenazecinin salıncağı)’ bir baba ile onun akıl hastası oğlu arasındaki sıra dışı ilişkiyi anlatıyor. Filmin çekimleri 2011 yılında Bakü’den 55 km uzaklıkta bulunan Cangi bölgesinde gerçekleştirildi.
Haqqin.az internet sitesinde bildirildiğine göre yönetmen İmanov festivale katılmadı. 30 yaşındaki rejisör birkaç yıl önce uluslar arası sinemacılık okulunu tamamladığı Almanya’nın Köln kentine taşınmıştı. Yönetmen şu ana kadar birkaç kısa film ve belgesel çekti.
Sinema festivalinin program direktörü Michael Stambolcian yarışma programının içeriğine istinaden Azerbaycanlı yönetmenin filmini de içerir şekilde yaptığı değerlendirmede: ‘Hangi filmin hangi ülkeden geldiğine bakacak kadar aptal değiliz. Bu durum bizim içim hiçbir şey ifade etmez. Biz filmin iyi olup olmadığına bakarız’ dedi.
Uluslar arası Altın Kayısı Film Festivali 2004 yılından beri Erivan’da düzenleniyor. Festivalde daha önce ödül almış herhangi bir Azerbaycanlı bulunmuyordu.

Yorumlar kapatıldı.