İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Valérie Boyer: Günümüz kamuoyu Karabağ sorununa kaşı kayıtsız, çünkü Karabağîn petrolü yok

Fransa Millet Meclisi üyesi Valérie Boyer, ″Bögenin tecrit dışına, izolasyondan  çıkması için Erivan ve Stepanakert arasında iletişim köprüsü kurmak gerekir. Ermenistan ve Karabağ siyasi, diplomatik ve insani abluka dışına çıkarılmalı. Bu yönde çeşitli insiyatifler var ve bunlardan birini seçmek gerekirse, ben uluslararası kamuoyunu Karabağ’ın tanınması meselesi yararından başlardım″ diyen Boyer, ne yazık ki Fransızlar ve Avrupalıların hemen hemen % 99’nun Karabağ sorunundan haberdar olmadıklarını, kayıtsız olduklarını sözlerine ekledi… Boyer ″Günümüz kamuoyu Karabağ sorununa karşı kayıtsız, çünkü Karabağ’ın petrolü yok. Karabağ’ın petrol ve doları olmadığından, geniş bir lobi oluşturulması, vurgulu şekilde Karabağ’ın sorunlarıyla uğraşması acil derecede gerekli ″ dedi.

***
Karabağ çatışması genellikle görmezden gelinmekte, bunu öncelikle ‘boğulmuş’ durumunun dışına çıkarmak gerek. Açıklama «Azat Or» gazetesine röportaj veren  Fransa Millet Meclisi üyesi ve Ermeni Soykırımının inkarına cezai müeyyide öngören yasa tasarısını hazırlayan Valérie Boyer’den geldi.

″Bögenin tecrit dışına, izolasyondan  çıkması için Erivan ve Stepanakert arasında iletişim köprüsü kurmak gerekir.
Ermenistan ve Karabağ siyasi, diplomatik ve insani abluka dışına çıkarılmalı. Bu yönde çeşitli insiyatifler var ve bunlardan birini seçmek gerekirse, ben uluslararası kamuoyunu Karabağ’ın tanınması meselesi yararından başlardım″ diyen Boyer, ne yazık ki Fransızlar ve Avrupalıların hemen hemen % 99’nun Karabağ sorunundan haberdar olmadıklarını, kayıtsız olduklarını sözlerine ekledi.
Boyer ″Günümüz kamuoyu Karabağ sorununa karşı kayıtsız, çünkü Karabağ’ın petrolü yok. Karabağ’ın petrol ve doları olmadığından, geniş bir lobi oluşturulması, vurgulu şekilde Karabağ’ın sorunlarıyla uğraşması acil derecede gerekli ″ dedi.
Fransız milletvekili Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasanın kabulü ve Karabağ’ın tanınması meselelerinin birbiriyle alakalı olduğunu ifade ederek ″Birleşik Devletlerin Ermeni Soykırımını tanıması yönünde çabalara devam etmek gerek. Bütün bunlar Karabağ’ın tanınması ve doğal varlığını sürdürmesine vesile olur″ dedi.
Fransız milletvekili Boyer sözlerinin özetinde ″Azerbaycan Karabağ’ı boğmaya, Karabağ halkını söndürmeye ve yok etmeye çalışıyor. Öyleyse, Azerbaycan tarafından Karabağ’a karşı yürütülen diplomatik soykırımına da karşı koyacağız″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.