İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı: Ermeni devleti var olduğu müddetçe soykırımın inkarına yönelik tüm teşebbüsler başarısızlığa uğrayacaktır

Cumhurbaşkanı 5 Temmuz’da Erivan’da başlayan II. Tüm Ermeni Hukukçular Konferansındaki konuşmasında şunları söyledi: Ermeni Soykırımının hukuki sorunlarının Ermeni hukukçuların dikkat merkezinde olması hiç de rastlantı değildir. Siz bunun uluslararası tanınması sürecinde, teorik ve pratik aktif katılım göstermektesiniz. Farklı ülkelerin devlet ve siyasal kurumlarının dikkatini Ermeni Soykırımının 100. yıldönümüne odaklanması ve gerçekliğin tüm dünyaya teşhiri yönündeki çabalarınız takdire şayandır, bu aynı zamanda dünyanın herhangi bir noktasında korkunç soykırım suçunun tekrarını engellemeye de katkıda bulunmaktadır.Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması, kınanması ve sonuçlarının giderilmesi daimi surette güncel olacaktır. Ermeni devleti var olduğu müddetçe bu tarihi gerçekliğin inkarına ve unutturmaya yönelik tüm teşebbüsler başarısızlığa uğrayacaktır.

***
Ermeni devleti var olduğu müddetçe soykırımın inkarına e unutturmaya yönelik tüm teşebbüsler başarısızlığa uğrayacaktır. Açıklama bugün 5 Temmuz’da Erivan’da başlayan II. Tüm Ermeni Hukukçular Konferansındaki konuşması esnasında Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.
Siz bunun uluslararası tanınması sürecinde, teorik ve pratik aktif katılım göstermektesiniz. Farklı ülkelerin devlet ve siyasal kurumlarının dikkatini Ermeni Soykırımının 100. yıldönümüne odaklanması ve gerçekliğin tüm dünyaya teşhiri yönündeki çabalarınız takdire şayandır, bu aynı zamanda dünyanın herhangi bir noktasında korkunç soykırım suçunun tekrarını engellemeye de katkıda bulunmaktadır.
Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması, kınanması ve sonuçlarının giderilmesi daimi surette güncel olacaktır. Ermeni devleti var olduğu müddetçe bu tarihi gerçekliğin inkarına ve unutturmaya yönelik tüm teşebbüsler başarısızlığa uğrayacaktır.
«Ermenistan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı ve ″Tüm Ermeni Hukukçular Forumu″ kuruluşu inisiyatifiyle Ermeni hukuk aklının tanınmış temsilcilerinin bir çatı altında toplanmasından ötürü çok sevinçliyim.
Panarmenyan uzmanlık alanlarına ilişkin inisiyatifler Ermenistan-Diaspora işbirliğinin en önemli yönlerinden birine dönüşmüş durumdadır. Ve bunlar dünyaya yayılmış Ermenilerin potansiyelini verimli kullanmada yepyeni örnekleri ortaya  çıkararak belli sonuçlar vermiş durumdalar.
Ermeni Soykırımının hukuki sorunlarının Ermeni hukukçuların dikkat merkezinde olması hiç de rastlantı değildir. Siz bunun uluslararası tanınması sürecinde, teorik ve pratik aktif katılım göstermektesiniz. Farklı ülkelerin devlet ve siyasal kurumlarının dikkatini Ermeni Soykırımının 100. yıldönümüne odaklanması ve gerçekliğin tüm dünyaya teşhiri yönündeki çabalarınız takdire şayandır, bu aynı zamanda dünyanın herhangi bir noktasında korkunç soykırım suçunun tekrarını engellemeye de katkıda bulunmaktadır.
Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması, kınanması ve sonuçlarının giderilmesi daimi surette güncel olacaktır. Ermeni devleti var olduğu müddetçe bu tarihi gerçekliğin inkarına ve unutturmaya yönelik tüm teşebbüsler başarısızlığa uğrayacaktır. İnsanlığa karşı işlenmiş bu en büyük  cürüm ilk elde Türkiye’nin kendisi tarafından olmak üzere nihai tanınmalı ve kınanmalıdır.
Nisan 2011 yılında Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü Etkinlikler Devlet Koordinasyon Komisyonu kuruldu, Uluslararası Danışmanlık Grubu yanısıra Diaspora eşdeğer bölgesel komisyonları yapılandı. Sizlerden çokları bu çalışamlarda aktif şekilde yer almış bulunmaktasınız.
Bugün Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümü arifesinde, bilgi ve deneyiminiz bir araya getirebilir, öneri ve bilimsel sonuçlarınızı ortaya koyabilirsiniz.
II. Tüm Ermeni Hukuçular Konferansına başarılar ve verimli çalışma diliyorum. »
II. Tüm Ermeni Hukuçular Konferansına Ermenistan, Diaspora ve Karabağ’dan yaklaşık 100 hukukçu katılmakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.