İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ATAA: Ermeni Terörist Sassounian’ın Şartlı Tahliyesi Red Edildi

California Ceza İnfaz Kurumu’nun Şartlı Tahliye Kurulu, Ermeni terörist Hampig Sassounian’ın şartlı tahliyesini reddetti… 29 Haziran 1984 yılında hapse giren C88440 numaralı mahkum Sassounian, Robert F. Kennedy’ye suikast düzenleyen Sirhan Sirhan, Amerikalı diplomat Durham Stevens’a suikast düzenleyen Jang In-hwan gibi suikastçıların tutulduğu maksimum güvenlikli bir hapishane olan San Quentin Hapishanesi’nde bulunuyor. Görülen bu şartlı tahliye duruşması, mahkum Sassounian’ın 10 yıl içindeki üçüncü şartlı tahliye duruşmasıydı. Sassounian’ın bir sonraki şartlı tahliye duruşmasının 2016 Temmuz ayında yapılması planlandı.

***
TurkishNY.com – California Ceza İnfaz Kurumu’nun Şartlı Tahliye Kurulu, Ermeni terörist Hampig Sassounian’ın şartlı tahliyesini reddetti.
Sassounian, 28 Ocak 1982 tarihinde Türk Başkonsolos Kemal Arıkan’ı katletmesinden dolayı birinci dereceden cinayetten hüküm giymiş ve müebbet hapse çarptırılmıştı. Sassounian, Arıkan’ı göğsünden ve başından olmak üzere 14 kez vurdu. Arıkan, aracıyla trafik ışıklarında durduğu bir sırada vuruldu. Olayı, Ermeni Devrimci Federasyonu’nun (ARF) militan kanadı olan Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları (JCAG) üstlendi.
29 Haziran 1984 yılında hapse giren C88440 numaralı mahkum Sassounian, Robert F. Kennedy’ye suikast düzenleyen Sirhan Sirhan, Amerikalı diplomat Durham Stevens’a suikast düzenleyen Jang In-hwan gibi suikastçıların tutulduğu maksimum güvenlikli bir hapishane olan San Quentin Hapishanesi’nde bulunuyor.
Görülen bu şartlı tahliye duruşması, mahkum Sassounian’ın 10 yıl içindeki üçüncü şartlı tahliye duruşmasıydı. Sassounian’ın bir sonraki şartlı tahliye duruşmasının 2016 Temmuz ayında yapılması planlandı.
Şartlı Tahliye duruşmasında Türkiye Cumhuriyeti, Saltzman & Evinch hukuk firmasından David Saltzman tarafından temsil edildi.
Önceki iki şartlı tahliye duruşmasında olduğu gibi Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA)  3 Temmuz tarihli şartlı tahliye duruşmasında hazır bulundu ve Sassounian’ın şartlı tahliyesine karşı çıkan bir beyanat sundu.
ATAA’nın beyanatı, Güneybatı Bölgesel Başkan Yardımcısı Maria Cakiraga tarafından ibraz edildi. Kanıta dayanan belgelerle ve Ermeni terörüne ve şiddet içeren aşırılığına ilişkin detaylı bir raporla desteklenen 13 sayfalık beyanatın bir kısmında şunlar yer aldı:
“Sassounian’ın, suçuna ilişkin samimi bir pişmanlığı bulunmuyor. Ermeni ordusunun Hay Zinvor dergisinde Sassounian şöyle yazdı: ‘Ölene dek Vatanın askeriyim; bunu bana Ermeni kanım öğretti.’ Sassounian, Hay Zinvor’daki uzun makalesiyle, Arıkan’ın katledilmesini ve kendisinin tutuklanmasını şiddet kullanımının kabul edilebilir olduğuna, hapisten tahliye edilmesinin ardından şiddet kullanmaya devam edeceğine ve tüm bunların Arıkan’ın ailesine değil, kendisi ve Ermeni Meselesi’ne yönelik adaletle ilgili olduğuna dair bir mesaj verilmesine ilişkin daha geniş bir misyonun bir parçası olarak gördüğünü gösteriyor. Sassounian makalesini şöyle sonlandırıyor, “Adalete giden yol uzun ve ben bu yolu özveriyle, bağlılıkla, sabırla geçeceğim.”

Yorumlar kapatıldı.