İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

16 Haziranda Beykoz’daydık

Pazar günü, İstanbul’un en yaşadığı en zor gecelerden birinin sabahında Beykoz’da badarak için toplandık. Gece olayları görünce pek kimsenin gelmeyeceğini hatta Badarak’ın iptal bile edilebileceğini düşünmüştük. Ne var ki, Aram Srpazan, Lusavoriç korosu, Bakırköy belediyesinin tahsis ettiği otobüsler ve çeşitli semtlerden gelen insanlarımız kiliseyi her zamanki gibi doldurdular. Kilisede yapılan Badarak ve Hokehankist’in ardından kilise bahçesinde Beykoz’un geleneksel sofralarından birine geçildi.


Pek çok kimsenin evinden bile çıkamadığı o kabus gününde, bu uzak semtteki kilisenin böylesine dolması bizim için gerçekten çok anlamlı oldu. Başta Aram Srpazan ve Şef Hagop Mamigonyan olmak üzere oraya gelen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Pek çok dostumuzun da evlerinden çıkmalarına rağmen olayların ortasında kalarak geri döndüklerini üzülerek öğrendik.

Öğleden sonra ise yine kilise bahçesinde eski Beykoz’lu sevgili Luiz Bakar’ın doğum gününü kutladık. Kendisine bir kez daha sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.

Elbette bu kutlama sırasında eskiden Badriark Hayr’ın da doğum gününü 16 Haziran’da birlikte kutladığımızı hatırlamadan edemedik ve hüzünlendik. Babalar gününe rastlayan bu doğum gününde onun da yanında olmayı çok isterdik. Ne var ki, üzülmek ve mucize beklemekten başka elden bir şey gelmiyor.

Sevgiler,

Aret Çiçekeker

Yorumlar kapatıldı.