İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yalanları UCLA Üniversitesi’nde Anlatılacak

TurkishNY.com – Ermenistan’ın, 1915 yılında işlendiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı sonrasına ait tarihi ve diasporasıyla alakalı bir dizi Ermeni kitabı ve kültürel ürün, UCLA’de (Los Angeles, California Üniversitesi) tanıtılacak. Glendale News’un haberine göre UCLA’e söz konusu koleksiyonu veren Zaruhy Sara Chitjian ayrıca, Ermenistan’ın kültürel mirasına ilişkin dünyanın dört bir yanındaki akademisyenler için büyük bir kaynak oluşturacağı belirtilen bir araştırma programının kurulması adına okula 2 milyon dolarlık bir bağışta bulundu.

Söz konusu araştırma programının, büyük bir Amerikan üniversitesindeki Ermeni arkeolojisine ve etnografyasına ilişkin türünün ilk kalıcı araştırma programı olacağı kaydedildi.

Chitjian’ın yaptığı bağış, Ermeni tarihine ve antropolojisine ilişkin daha fazla araştırma projesi yapılmasının yolunu açmakla birlikte çeşitli konferansların finanse edilmesini sağlayacak.
Chitjian’ın ebeveynleri Hampartzoum ve Ovsanna Chitjian’ın isimlerinin verildiği koleksiyon, direktör Charles Stanish’in idaresinde olmak üzere UCLA’in Cotsen Enstitüsü’nde tutulacak.

Yorumlar kapatıldı.