İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dağlık Karabağ Azerbaycanlılarından Ermenilere Çağrı

TurkishNY.com – Dağlık-Karabağ Azerbaycanlıları Topluluğu Derneği Başkanı Bayram Seferov, gazetecilere yaptığı açıklamalar aracılığıyla Dağlık-Karabağ’da yaşayan Ermeni toplumuna seslendi. APA’nın haberine göre Seferov, “Dağlık-Karabağ’daki Ermeni toplumuna sesleniyorum. 1992 yılına kadar Dağlık-Karabağ’da yaşamış Ermeniler, orada yaşamaya devam edebilirler. Bu onların yasal hakkı, çünkü onlar Azerbaycan vatandaşı. Bununla birlikte, resmi ve yasal açıdan Azerbaycan vatandaşlığı almalılar” şeklinde konuştu.

Dağlık-Karabağ’daki Azeri toplumuyla birlikte yaşamak istemeyen ya da vatandaşlık almak istemeyen Ermenilerin ise bölgeden ayrılabileceklerini belirten Seferov, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü biz topraklarımıza geri döneceğiz. Dağlık-Karabağ’daki Azeri toplumunun tek bir fikri var. Anavatanımıza geri dönmeliyiz ve topraklarımız Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgalinden kurtulmalıdır. Tabii ki, işgal gerçeğini barışçıl yollardan ortadan kaldırmak için müzakereler yapılıyor. Azerbaycan da, bu problemi uluslararası normlar çerçevesinde çözmek istiyor. İşgal ortadan kaldırılmazsa, Azerbaycan’ın ekonomik ve askeri gücü, topraklarımızı özgürlüğe kavuşturma yönünde bir engel oluşturmuyor.”
Gerekli olması halinde, topraklarını askeri yolla özgürlüğe kavuşturacaklarını belirten Seferov ayrıca, “Ermenilerin, süreci uzatma girişimleri doğal bir şey. (Ermeniler) böyle yaparak, askeri operasyonlar sırasında işledikleri suçları örtbas etmeye çalışıyorlar” dedi.,

Yorumlar kapatıldı.