İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimder’den Ermeni Patriği Ateşyan’a Tepki

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, “O şehirde yaşayan Türk, Kürt ve Zazaları da yok saymaktır. Ayrıca o şehirde yaşayan Ermeni vatandaşlarımızı da orada yaşayan halkla karşı karşıya getirip çeşitli gerginliklere sebebiyet verebilir. İnsanların ibadetgahlarını bile ırk ayrımına sokan kafatasçı zihniyet, her Hıristiyan’ın Ermeni kilisesine kayıt olamayacağını, ancak Ermeni ise olabileceğini söyleyerek dini inançta bile ne kadar ırkçı bir zihniyete hakim olduklarını göstermektedirler. Osmanlıyı ırkçılıkla suçlayan bu zihniyet hiç kendi yaptıkları işlere veya kararları göz önünde bulundurdular mı acaba. ASİMDER olarak iftiracı ve faşist düşünceye sahip olan bu yönde çalışma yapan Ermeni Patrikhanesi Genel Vekili Aram Ateşyan’ı şiddetle kınıyoruz. Devlet yetkililerimizi bu patriğin çalışmalarını incelemeye ve kontrol altına alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

***
Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın “Türkiye’de 100 binin üstünde gizli Ermeni var” açıklamasına tepki gösterdi.
Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın “Türkiye’de 100 binin üstünde gizli Ermeni var” açıklamasına tepki gösterdi.Gülbey, Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’ın özel bir televizyon programında “Türkiye’de 100 binin üstünde gizli Ermeni var” iddiasında bulunarak Tunceli’nin yüzde 90’nın Ermeni olduğu açıklamasının kabul edilmez olduğunu savundu. Gülbey, “Ermeni Patriği Ateşyan, Ermeni kiliselerine her Hıristiyan’ın kayıt olamayacağını sadece Ermeni kökenlilerin ancak kayıt yaptırabileceklerini söylemiştir. Bu açıklamaların sözde Ermeni soykırımının 100. yılına yaklaştığımız bu yıllarda ve sözde soykırımın 98. yıldönümünde gündeme getirilmesinde acaba Ateşyan neyi planlamış olabilir. Türkiye vatandaşı Müslüman halkı ‘Gizli Ermeni’ diyerek çeşitli şehirlerin ismini vererek deşifre etmekteki kastı bizlerde bazı şüpheler duymaya teşvik etmektedir. Bu gizli denilen Ermenileri kendilerinin tespit ettiklerini söyleyen Ermeni Patriği Ateşyan, bu araştırma sonucunda tespit ettikleri Ermeni ailelerin çocuklarını yurtdışına gönderip Fransa ve Lübnan’da eğitim verdiklerini söylüyor. Bu eğitimi Ermeni diasporasının güçlü olduğu iki ülkede verdirmeleriyle acaba neyi hedefliyorlar.
Türkiye vatandaşı ve Müslüman olarak sade bir hayat süren bu ailelerin çocuklarının yurtdışında Ermeni diasporasının kucağına atıldığını, bunu da Ermeni kilisesi ve vakıfları eliyle yapıldığı Ermeni cemaatinin liderinin ağzından çıkan sözlerle teyit edilmektedir” şeklinde konuştu.Bir şehrin tamamına yakınını ‘Ermeni’ diye adlandırmanın iftira olduğunu söyleyen Gülbey, “O şehirde yaşayan Türk, Kürt ve Zazaları da yok saymaktır. Ayrıca o şehirde yaşayan Ermeni vatandaşlarımızı da orada yaşayan halkla karşı karşıya getirip çeşitli gerginliklere sebebiyet verebilir. İnsanların ibadetgahlarını bile ırk ayrımına sokan kafatasçı zihniyet, her Hıristiyan’ın Ermeni kilisesine kayıt olamayacağını, ancak Ermeni ise olabileceğini söyleyerek dini inançta bile ne kadar ırkçı bir zihniyete hakim olduklarını göstermektedirler. Osmanlıyı ırkçılıkla suçlayan bu zihniyet hiç kendi yaptıkları işlere veya kararları göz önünde bulundurdular mı acaba. ASİMDER olarak iftiracı ve faşist düşünceye sahip olan bu yönde çalışma yapan Ermeni Patrikhanesi Genel Vekili Aram Ateşyan’ı şiddetle kınıyoruz. Devlet yetkililerimizi bu patriğin çalışmalarını incelemeye ve kontrol altına alınmasını istiyoruz” diye konuştu. – IĞDIR

Yorumlar kapatıldı.