İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi, Ermeni Soykırımının tanınması çağrısında bulundu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AK PA) bir dizi üyesi yayımladıkları bildiriyle Ermeni Soykırımının tanınması çağrısında bulundular, bunun Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunacağını kaydettiler. AK PA üyelerinin bildirisinde özellikle «Soykırımın tanınması bir akittir, bu insan onuruna saygı ve insanlığa yönelik suçların engellenmesine katkıda bulunmaktadır.

Osmanlı İmparatorluğunda  Ermeni Soykırımı gerçeği kanıtlanmış, kabul edilmiş ve medya ve görgü tanıklıklarıyla, yasalarla, aralarında İsveç, Litvanya, Almanya, Polonya, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Fransa, İtalya, Belçika, Yunanistan, Kıbrıs, Rusya yanısıra ABD temsilciler Meclisi ve ABD 43 yaletleri,  Şili, Arjantin, Venezuella, Kanada, Uruguay ve Lübnan parlamentoları tarafından kabul edilen tasarı ve bildirilerle şeklinde olmak üzere BM, Avrupa Konseyi ve AB üyesi ülke parlamentoları tarafından onaylanmıştır.
Parlamenter Asamblenin aşağıda imzası bulunan üyeleri AK PA’nün tüm üyelerine  20. yy. başında Osmanlı İmparatorluğunda Ermeniler ve diğer Hıristiyanlara yönelik gerçekleştirilen soykırımın tanınması yönünde gerekli araçların uygulanması çağrısında bulunmaktalar. Bu; insanlığa karşı bu tiksindirici suçun Türkiye yönetimi tarafından tanınması olası edimine, ve sonuç olarak Ermenistan ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesiyle sonuçlanır, bununla bölgesel barış, güvenlik ve istikrara katkıda bulunur.»
24 Nisan’da tüm dünyada Osmanlı İmparatorluğunda işlenen ve 1.5 milyonun hayatına kıyan Ermeni Soykırımının 98. yıldönümü tüm dünyada anıldı. Türkiye, insanlığa karşı işlenmiş bu suçu inkar etmekte.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.