İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2015’te Ermeni halkının mücadelesi sona erir diye kimse ümit beslemesin!

Prof. Hovhannisyan “Türkiye’de Ermeni Soykırımı 100. yılına hazırlanmak amacıyla bir devlet komisyonu kurulmuştur. Demek ki biz, her şey pek çabuk ve iyi organize ederek, çeşitli kültür etkinlikleri aracılığıyla sesimizi uluslararası topluma duyurmalıyız” şeklinde konuştu. Hovhannisyan’a göre, bu açıdan benzer konferansların yapılması pek önemlidir, zira bu gibi konferanslar adımlarımızı sistemleştirme imkanını sağlayacaktır. R. Hovhannisyan, Türkiye’de yaşayan çok sayıda bilim adamının, Ermeni Soykırımının tanınmasıyla ilgili olarak Türkiye hükümetinin pozisyonunu kabul etmeyerek, Soykırım’la ilgili yeni detaylar açığa çıkarmak için sürekli araştırmalar yapmaktadır… Türkiye hükümeti, Ermeni tarafına karşı tepki vermekle beraber, geçmişi unutma ve hoşgörülü olma çağrılarıyla kısmen Ermenileri kandırmaya çalışmaktadır. Hovhannisyan “Hiç bir Ermeni, bu gibi çağrıları asla kabul etmemelidir!” deyip, Türkiye’nin Ermeni Soykırımını resmen tanımadığı müddetçe, Ermenistan’ın bu devlet ile ilişkilerini soğuk tutması gerektiğini de vurguladı.

***
Yerevan’da düzenlenen “Ermeni Soykırımı. 100. yıl arifesindeki sorunlar” konulu uluslararası konferans
“Ermeni Soykırımı 100. yıl arifesindeki sorunlar” konulu uluslararası konferansın ilk günü, “Ermeni Soykırımı araştırmalarının günümüz durumu ve perspektifleri” konulu oturumla başladı. Bu oturumda Vahakn Dadryan (“Ermeni Soykırımı araştırmalarının perspektifleri”), Riçard Hovhannisyan (“100. yılın anmasıyla ilgili yaklaşımlar hakkında düşünceler), Ruben Safrastyan (Ermeni Soykırımı. Teorik sorunlar”) ve Hayk Demoyan (“Ermeni Soykırımının görselleştirilmesi ve müzelerde sergilenmesinin organize edilmesinin konseptüel yaklaşımları”) sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. “Ermeni Soykırımının kaynakları. Neyi nerede aramak gerekiyor?” konulu oturumda ise Harutyun Gevorgyan (“Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilerin ve Rumların imhası (1919-1922)”), Ruben Adalyan (“ABD arşivleri. Bir asırlık yazılar”), Amatuni Virabyan (“Soykırım kurbanlarının elektronik arşivinin kurulması üzerine”), Mihran Minasyan (“Ermeni Soykırımı araştırmalarının yeni perspektifleri”) ve Wolfgang Gust (“Ermeni Soykırımı. Türk mü, yoksa Alman program mı?”) sunumunu yapmıştır.
Los Angeles California Üniversitesi (UCLA) Armenoloji Bölümü Başkanı Richard Hovhannisyan “Ermenistan, Ermeni Soykırımının 100. yılına mümkün olduğu kadar iyi hazırlanmalı, çünkü Türkiye hükümeti, şu an Ermeni faaliyetine karşı tepki göstermek için aktif hazırlıklar içindedir” diye konuştu. Prof. Hovhannisyan “Türkiye’de Ermeni Soykırımı 100. yılına hazırlanmak amacıyla bir devlet komisyonu kurulmuştur. Demek ki biz, her şey pek çabuk ve iyi organize ederek, çeşitli kültür etkinlikleri aracılığıyla sesimizi uluslararası topluma duyurmalıyız” şeklinde konuştu. Hovhannisyan’a göre, bu açıdan benzer konferansların yapılması pek önemlidir, zira bu gibi konferanslar adımlarımızı sistemleştirme imkanını sağlayacaktır. R. Hovhannisyan, Türkiye’de yaşayan çok sayıda bilimadamının, Ermeni Soykırımının tanınmasıyla ilgili olarak Türkiye hükümetinin pozisyonunu kabul etmiyerek, Soykırım’la ilgili yeni detaylar açığa çıkarmak için sürekli araştırmalar yapmaktadır.
Türkiye hükümeti, Ermeni tarafına karşı tepki vermekle beraber, geçmişi unutma ve hoşgörülü olma çağrılarıyla kısmen Ermenileri kandırmaya çalışmaktadır. Hovhannisyan “Hiç bir Ermeni, bu gibi çağrıları asla kabul etmemelidir!” deyip, Türkiye’nin Ermeni Soykırımını resmen tanımadığı müddetçe, Ermenistan’ın bu devlet ile ilişkilerini soğuk tutması gerektiğini de vurguladı.
Los Angeles California Üniversitesi (UCLA) Armenoloji Bölümü Başkanına göre, Ermeni Soykırımının uluslararası tanınmasını sağlamak için bu konuda dünyanın tüm Ermenilerinin birlik beraberlik içinde olmaları pek önemlidir.
Hovhannisyan “Bu konuda birlik beraberlik içinde olmamız, pozisyonlarımızı ve öncelliklerimizi, yakın ve uzak amaçlarımızı net olarak belirlememiz gerekiyor” dedi. Profesöre göre, Ermeni tarafı ilk önce Türkiye’nin Soykırım gerçeğini çarpıtmayarak tarihini kabul etmesini sağlamalıdır.
Türkçeye çeviren Meline Anumyan
Akunq.net

Yorumlar kapatıldı.