İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan sınırında miting düzenlenecek

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, 1915-1918 yıllarında Ermeni çetelerince yapılan katliamlara dikkat çekmek için Ermenistan sınırında miting düzenleneceklerini bildirdi… Gülbey, şunları kaydetti:”Yarın saat 11.00’de Ermenistan sınırındaki Alican köyünde, 1915-1918 yıllarında yaşanan olaylara dikkati çekmek için ‘Hepimiz Mehmetçik, Hepimiz Karabağlıyız’ mitingi düzenleyeceğiz. Bunu Ermenistan sınırında yapmamızın amacı özellikle dünya kamuoyuna mesaj vermek istiyoruz. (Yavuz hırsız misali bastıracak. HYETERT)

***
Gülbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nisan ayında Ermeni diasporasının yalan söylemleri üzerine özellikle Avrupa ve ABD siyasetçilerini sıkıştırıp, Müslümanların haklı olduğu yerde haksız gösterildiğini söyledi.
Yapılan katliamın ört bas edilmek istendiğini savunan Gülbey, “1915-1918 yıllarında Osmanlı döneminde Ermeniler tarafından, bu bölgelerdeki şehirlerimizde katliamlar yapıldı. Iğdır’da şu an 3 toplu mezar açılmamış halde bekliyor. Bu konuda başvurularımızı yaptık. Kültür ve Turizm Bakanlığı ödenek ayırırsa burada kazı çalışmalarına başlanacak” dedi.
Müslümanlara yapılan katliamları dünya kamuoyuna taşıyacaklarını anlatan Gülbey, şunları kaydetti:
“Yarın saat 11.00’de Ermenistan sınırındaki Alican köyünde, 1915-1918 yıllarında yaşanan olaylara dikkati çekmek için ‘Hepimiz Mehmetçik, Hepimiz Karabağlıyız’ mitingi düzenleyeceğiz. Bunu Ermenistan sınırında yapmamızın amacı özellikle dünya kamuoyuna mesaj vermek istiyoruz. Ermeni çeteleri, atalarımızı topluca haksız yere ve silahsız insanları katlettiler. Kalabalık bir şekilde dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Mitingimize Türkiye’nin birçok yerinden ve Azerbaycan’dan katılım sağlanacak. Katliamı yaşayan ataların torunları olarak orada sesimizi yükselteceğiz.”
Kaynak: AA

Yorumlar kapatıldı.