İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Batı Ermenistan’a ilişkin hatıralar yüreklerimizde ebediyen yaşamaktadır

Ulusal Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü Direktörü Ruben Safrastyan, ″Soykırım Ermeni kimliğinin bir parçasına dönüştü″ diyen uzman, 100 yıldır Ermenilerin bunun tanınması için çaba sarf ettiğini, bağımsızlığın kazanılması sonrasında bunun devlet dış politikasının gündem maddesine dönüştüğünü sözlerine ekledi. Birçok ilerici ülkenin Ermeni Soykırımını tanıdığını hatırlatan Safrastyan, Rusya Devlet Duması bünyesinde bulunan bir belgeye değindi. Bu belgede Batı Ermenistan’da Türklerin gerçekleştirdiği cürümlerden bahsedilmekte. Safrastyan sözlerinin özetinde  ″Batı Ermenistan’a ilişkin hatıralar yüreklerimizde ebediyen yaşayacaktır″ dedi.

***
Soykırımı tasvir etmek için kelimeler bulmak güç. Açıklama bugün 18 Nisan’da  Erivan-Moskova telekonferans esnasında Ulusal Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü Direktörü Ruben Safrastyandan geldi.
″Soykırım Ermeni kimliğinin bir parçasına dönüştü″ diyen uzman, 100 yıldır Ermenilerin bunun tanınması için çaba sarf ettiğini, bağımsızlığın kazanılması sonrasında bunun devlet dış politikasının gündem maddesine dönüştüğünü sözlerine ekledi.
Birçok ilerici ülkenin Ermeni Soykırımını tanıdığını hatırlatan Safrastyan, Rusya Devlet Duması bünyesinde bulunan bir belgeye değindi. Bu belgede Batı Ermenistan’da Türklerin gerçekleştirdiği cürümlerden bahs edilmekte. Safrastyan sözlerinin özetinde  ″Batı Ermenistan’a ilişkin hatıralar yüreklerimizde ebediyen yaşamaktadır″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/149526.html

Yorumlar kapatıldı.