İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Obama’yı “Soykırım” Terimini Kullanmaya Davet Etti

TurkishNY.com – Önceki dönemlerde sözde Ermeni soykırımını tanıyan bir karar sunmuş olan ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Schiff (Demokrat – California), Çarşamba günü de Başkan Barack Obama’ya sözde soykırımı tanıma çağrısında bulunan bir mektup yazdı. Asbarez’in haberine göre Schiff, Obama’dan sözde Ermeni soykırımının “98. yıldönümü” olduğu ileri sürülen 24 Nisan 2013 tarihinde yapacağı açıklamada “soykırım” kelimesine yer vermesini istedi.

Her yıl sözde Ermeni soykırımının “yıldönümünde” bir açıklama yayınlayan Obama’nın, bu asılsız iddiayı “soykırım” olarak nitelendirmemesinden yakınılıyor.

Yazdığı mektupta Schiff, Obama’dan bu yılki açıklamasında sözde Ermeni soykırımını kabul etmesini, “soykırım” kelimesini kullanmasını ve ayrıca sözde soykırımda “hayatta kalanları” ve “hayatını kaybedenlerin yakınlarını” yalnız bırakmamasını istedi.
Schiff mektubunda ayrıca sözde soykırım sırasında bir buçuk milyon Ermeninin öldüğünü iddia etmekle birlikte, asılsız iddialara dayandırılan sözde soykırımın dünyadaki bazı ülkeler ve ABD’deki bazı yerel ve eyalet yönetimleri tarafından tanındığına da yer verdi.

http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/120179-obamayi-soykirim-terimini-kullanmaya-davet-etti#.UW_O4rUqySo

Yorumlar kapatıldı.