İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan: Tek Suçlu Ermenistan Değil

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Dağlık-Karabağ sorununun çözümüne ilişkin gecikmenin tabii ki Türkiye’yi de ilgilendirdiğini söyleyen Abdullayev, fakat bununla birlikte bu problemin AGİT dahil uluslararası toplumu da ilgilendirmesi gerektiğini belirtti.Uluslararası toplumun, Ermenistan’ın mevcut statükoyu ve işgal politikasını devam ettirme yönündeki arzusuna esaslı bir şekilde tepki vermesi gerektiğini söyleyen Abdullayev, bunun Erivan’a ciddi baskı uygulamakla olacağını belirtti. Abdullayev, Dağlık-Karabağ sorununun çözümlenmemiş olmasının altında yatan nedenin Ermenistan’ın yapıcı olmayan duruşuna ek olarak, uluslararası toplum tarafından ortaya konan “çifte standart” politikası olduğunu da sözlerine ekledi.

***
TurkishNY.com – Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Dağlık-Karabağ sorununun çözümsüz kalmasının sadece kendi bölgelerindeki değil, aynı zamanda komşu bölgelerdeki güvenliğe ve istikrara doğrudan bir tehdit teşkil ettiğini belirtti.
News.Az’ın haberine göre Abdullayev bu açıklamayı, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’ın Türkiye’yi, Dağlık-Karabağ sorununa barışçıl bir çözüm bulunmasına engel olmaya çalışmakla suçladığı bir açıklaması üzerine yorumda bulunurken yaptı.
Ayrıca Dağlık-Karabağ sorununun çözümüne ilişkin gecikmenin tabii ki Türkiye’yi de ilgilendirdiğini söyleyen Abdullayev, fakat bununla birlikte bu problemin AGİT dahil uluslararası toplumu da ilgilendirmesi gerektiğini belirtti.
Uluslararası toplumun, Ermenistan’ın mevcut statükoyu ve işgal politikasını devam ettirme yönündeki arzusuna esaslı bir şekilde tepki vermesi gerektiğini söyleyen Abdullayev, bunun Erivan’a ciddi baskı uygulamakla olacağını belirtti.
Abdullayev, Dağlık-Karabağ sorununun çözümlenmemiş olmasının altında yatan nedenin Ermenistan’ın yapıcı olmayan duruşuna ek olarak, uluslararası toplum tarafından ortaya konan “çifte standart” politikası olduğunu da sözlerine ekledi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı temsilcisine göre, Dağlık-Karabağ sorununun çabuk bir şekilde çözülmesinin tüm bölgenin geleceği üzerinde olumlu bir etkisi olacak.

Yorumlar kapatıldı.