İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermenistan’ı Demografik Kriz Bekliyor”

TurkishNY.com – Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzazade, Ermeni basınında çıkan Ermenistan’ın 5 ila 7 yıl içinde bir demografik krizle karşılaşabileceği yönündeki habere ilişkin yorumda bulundu.Konuya ilişkin News.Az haber ajansına konuşan Mirzazade, Ermenistan’da yaşanan krizin önceleri iktisadi ve siyasi bir kriz olduğunu fakat bunun artık yerini devlet olma durumunu kaybetme yönündeki bir krize bıraktığını belirtti.

Ermenistan’ın her yıl biraz daha öz kıyım sürecinin içine girdiğini belirten Mirzazade, Ermeni vatandaşların da bu acı sürecin mağdurları olmak istemediklerini ve asla geri dönmemek üzere ilk fırsatta ülkelerini terk etme isteğinde olduklarını ifade etti.
Mirzazade, Ermenistan resmi istatistiki verilerinin belirttiği üzere bu durumun Ermenistan’ın nüfusunu azalttığını da sözlerine ekledi.
Mirzazade’ye göre öte yandan, Ermenistan’ı terk edemeyen insanlar da ya hiç çocuk sahibi olmamaya ya da dünyaya sadece bir çocuk getirmeye mecbur kalıyorlar.
Ermenistan’da iktisadi zorlukların yaşanmasından ve gelecek beklentisinin olmamasından dolayı genç nüfusun bir aile kurmak istemediğini belirten Mirzazade, bu durumun ülkenin birkaç yıl içinde yıkıcı bir boyuta gelecek demografik vaziyetini büyük ölçüde etkilediğini dile getirdi.
Mirzazade, bu durumun Ermeni yetkililerin ileriyi göremeyen politikalarının bir neticesi olduğunu belirtti.

Yorumlar kapatıldı.