İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Tezlerini Savunan Sözde Soykırım Uzmanları Erivan’da Toplandı

TurkishNY.com – Sözde Soykırım konusunda asılsız Ermeni iddialarını savunan dokuz ülkeden 40’tan fazla “Sözde Ermeni Soykırımı” Uzmanı 22-23 Mart tarihlerinde Erivan’da yapılan bir konferansta bir araya geldiler… Konferansın bir diğer katılımcısı olan İstanbullu Ragıp Zarakolu, Türkiye’deki “büyüyen inkar endüstrisine” değindi. Zarakolu bu “inkarın” Türkiye’de terörizme cesaret verdiğini savundu.

***
TurkishNY.com – Sözde Soykırım konusunda asılsız Ermeni iddialarını savunan dokuz ülkeden 40’tan fazla “Sözde Ermeni Soykırımı” Uzmanı 22-23 Mart tarihlerinde Erivan’da yapılan bir konferansta bir araya geldiler.
Panoroma.am’ın haberine göre konferans kapsamında, sözde soykırıma dair hukuki bir çerçevenin nasıl oluşturulabileceği, Türklerin sözde soykırımı “inkar etmelerine” nasıl karşı gelinebileceği, sözde soykırım konusunda ne gibi eğitim programları ve sergiler düzenlenebileceği  gibi birçok konuya ilişkin stratejiler üzerinde görüşüldü.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, konferans katılımcılarına hitaben sözde Ermeni soykırımının cezasız kalmasından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti. Sözde Ermeni soykırımının “100. yıldönümünün” Ermenistan’ın bütünlüğünün gösterilmesi adına bir fırsat olacağına da değinen Sarkisyan, Türk toplumunun daha vicdanlı kesiminin “sessizlik ve inkar” duvarını kırıyor olduğunu ve ülkelerinin “revizyonist politikalarını” yeniden gözden geçiriyor olduğunu iddia etti.
Konferansa katılan sözde Ermeni soykırımı uzmanlarından İsrailli profesör Yair Auron, sözde Ermeni soykırımını tanımamasından dolayı İsrail’i eleştirdi. Yine de İsrail halkının büyük bir kesiminin durumu farkında olduğunu belirten Auron, Yahudi soykırımı sırasında “benzer” bir kaderin yaşandığını ve dolayısıyla İsrail için, sözde Ermeni soykırımını farkında olan “ilk ülke olmalıydı” ifadesini kullandı.
Dünya çapında daha fazla insana ulaşmak için akademik konferanslardan ziyade sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini belirten Los Angeleslı tarih bilimci Richard Hovannisian, sözde Ermeni soykırımının “100. yıldönümü” şeklinde tanımlanan 24 Nisan 2015 tarihi öncesindeki aylarda dünyayı dolaşacak bir flarmoni orkestrası organize edilmesini önerdi.
Hovannisian ayrıca, Türk hükümetinin söz konusu “100. yıldönümü” etkinliklerine karşı koymak adına, Ermenilerin etkinlikleri planlamasından daha iyi hazırlandığına dair endişesini belirtti.
Ayrıca Erivan’daki “Soykırım Müzesi”nin Direktörü Hayk Demoyan, 2015 itibariyle müzenin kapsamının genişletilmesine dair planlar olduğundan bahsetti.
İnkarcı bir ülkenin güçsüz olması halinde, suçlarını daha kolay kabul ettiğini belirten New Yorklu profesör Vahakn Dadrian, Türkiye’nin güçlü bir ülke olmaya devam ettiği sürece sözde Ermeni soykırımını tanımayacağını söyledi.
Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin Uluslararası Anlaşmalar Bölümü Başkanı Vladimir Vardanyan, “İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar” kavramının ilk olarak 24 Mayıs 1915 tarihinde İngiltere, Fransa ve Rusya tarafından yayınlanan ve Türk yetkililere sözde Ermeni katliamından sorumlu tutulabilecekleri yönünde uyarıda bulunan ortak bir bildiride kullanıldığını belirtti.
Vardanyan, uluslararası mahkemelerde Türkiye’ye ilişkin “soykırım bağlantılı” taleplerin peşinde olunması adına, Ermenistan’ın bu doğrultuda bir hukuki çerçeveyi araştıracak ve geliştirecek bir oluşum kurmasını önerdi.
Konferansın bir diğer katılımcısı olan İstanbullu Ragıp Zarakolu, Türkiye’deki “büyüyen inkar endüstrisine” değindi. Zarakolu bu “inkarın” Türkiye’de terörizme cesaret verdiğini savundu.
Konferansın bir diğer katılımcısı editör Harut Sassounian, sadece sözde soykırımın tanınmasının peşinde olunmasından ziyade, “adaletin” de peşinde olunmasının gerekliliğine değinerek, adalet kavramının Türkiye’ye ilişkin tüm Ermeni taleplerini kapsadığını savundu.
Sassounian ayrıca Ermeni taleplerinin peşinde olunmasının 2015 yılında sona ermemesi gerektiğini, Ermenilerin “adaleti” elde edene dek Türkiye’den adil taleplerini kazanmaya çalışmak için ısrar etmeleri gerektiğini dile getirdi.
http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/117977-ermeni-tezlerini-savunan-sozde-soykrim-uzmanlari-erivanda-toplandi#.UVIFxxwqySo

Yorumlar kapatıldı.