İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır Newroz Meydanında

Öcalan’ın mektubunun okunacağı Diyarbakır’daki Newroz’a binlerce kişi geldi. Mektubu BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan Türkçe ve Kürtçe olarak okuyacak. “Öcalan’a Özgürlük, Kürt halkına Statü” sloganıyla finali Diyarbakır’da kutlanacak 2013 Newroz’u için Türkiye’nin her yerinden binlerce insan miting alnına akın etti. (Newroz Piroz Be. HYETERT)

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kürt meselisinin çözümü için “tarihi nitelikte” dediği mektubunu BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan Türkçe ve Kürtçe olarak okuyacak.
Bir milyondan fazla kişinin gelmesi beklenen kutlama için hazırlıklar gecenin geç saatlerinden beri devam ediyor. BDP 5 bin kişiyi güvenlik için görevlendirdi. Türkiye ve yurtdışından gelen 400’ü aşkın gazeteci için özel bir alan ayrıldı.
Sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır’ın ilçelerinden 39 ana noktadan araçlar ring şeklinde Newroz alanına sefer yapmaya başladı.
Çevre ilçe ve illerden gelenler ise altı ayrı noktadan yürüyüşle miting alanına giriş yapacak.
BDP’li milletvekilleri ile Irak Kürt Yönetimi’nden, Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinden gelen konukların da yer aldığı grup ise, Hamravat Evleri Zana İnşaat önünden saat 09.00’da yürüyüşe geçecek. (NV)
http://www.bianet.org/bianet/toplum/145259-diyarbakir-newroz-a-hazir?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.