İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev’den Ermenistan’a Gözdağı!

Erivan Khanate, Zangezur, Goyche’nin Azerbaycan’ın tarihi toprakları olduğunu ve Ermenistan’ın Azerbaycan’ın tarihi topraklarında kurulduğunu söyleyen Aliyev, ülkesinin topraklarında ikinci kez bir Ermeni devleti kurulmasına izin veremeyeceğini söyledi… Azerbaycan’ın bugün siyasi, ekonomik ve diğer her açıdan güçlü bir devlet olduğunu belirten Aliyev, Ermenistan’ın Azerbaycan ile rekabet etmek adına ne gücü, ne insan kaynakları, ne iradesi ne de yeterliliği olduğunu söyledi.

***
TurkishNY.com – Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Nevruz kutlamaları dolayısıyla yaptığı bir konuşmada, Dağlık-Karabağ sorununa değinerek Ermenistan’a yüklendi.
APA’nın haberine göre Azerbaycan’ın en elim meselesinin Ermenistan-Azerbaycan arasındaki Dağlık-Karabağ sorunu olduğunu belirten İlham Aliyev, ne yazık ki bu soruna bir çözüm bulunamadığını söyledi.
Soruna çözüm bulunamayışının temel sebebinin, Ermenistan’ın yapıcı olmayan duruşu olduğunu söyleyen Aliyev, ayrıca bu anlamda arabulucuların kısmen kayıtsız kaldığını belirtti.
Sorunun çözümlenmesine dair bir harekette bulunulmadığını söyleyen Aliyev, Ermenistan’ın mevcut durumun mümkün olduğunca devam etmesinden yana olduğunu fakat kendilerinin bu anlamda aynı görüşte olamayacaklarını belirtti.
Aliyev, bu meselenin çözüme kavuşturulması adına atılacak her adımın uluslararası hukuk standartlarına dayanması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Azerbaycan’ın yıldan yıla güçlendiğini, buna karşılık Ermenistan’ın gücünün her yıl azaldığını söyleyen Aliyev, Ermenistan’ın kendi istatistiklerine göre Ermenistan’da her yıl en az 100.000 insanın ülkeyi terk ettiğini belirtti.
Erivan Khanate, Zangezur, Goyche’nin Azerbaycan’ın tarihi toprakları olduğunu ve Ermenistan’ın Azerbaycan’ın tarihi topraklarında kurulduğunu söyleyen Aliyev, ülkesinin topraklarında ikinci kez bir Ermeni devleti kurulmasına izin veremeyeceğini söyledi.
Soruna ilişkin diplomatik bir çözüm tercih ettiklerini söyleyen Aliyev aynı zamanda, halihazırda Azerbaycan’ı güçlendiriyor olduklarını ve Ermenistan’ı tüm bölgesel projelerin dışında bırakıyor olduklarını ve bu politikanın devam edeceğini belirtti.
Azerbaycan’ın bugün siyasi, ekonomik ve diğer her açıdan güçlü bir devlet olduğunu belirten Aliyev, Ermenistan’ın Azerbaycan ile rekabet etmek adına ne gücü, ne insan kaynakları, ne iradesi ne de yeterliliği olduğunu söyledi.
http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/117385-aliyevden-ermenistana-gozdagi#.UUmv8BwqySo

Yorumlar kapatıldı.